JANUARTEMA: Musikersundhed

Kollage af Milla Stærmose Kær

MUSIKERSUNDHED: Træning

En sund og velfungerende krop er alfa og omega som udøvende musiker. I første uge af januartemaet er fokus på træning, nærende kost og generelt sund livsstil samt forskning på området.

Få bl.a. ti tips til et sundere backstageliv, tips til madpakken på tour og bliv inspireret til træning af krop og sind, så du bliver en bedre musiker!

Lad dig inspirere her på siden og klik videre til web-tv og artikler, hvor også musikere fortæller om lige netop deres træning - alt fra karate til yoga, Alexanderteknik og meditation.

annonce

Træning - fysisk og mentalt

CrossFit træning

Få viden om og inspiration til fysiske og mentale træningsformer som yolates, CrossFit, Alexanderteknik, mentaltræning, fysioterapeutens træningsprogram for musikere m.m.

Kost og ernæring

Kostvejledning og gode råd til mad på turnéen, så det ikke ender i burgers og chips. Læs om Det usunde turnéliv, 10 tips til sundere backstageliv og Tips til tour-madpakken.

Forskning og viden

Ryg-, skuldre- og nakkeproblemer

Danmark er langt fremme forsknings-mæssigt omkring musikersundhed. Læs om  Ny dansk specialklinik for musikere,  problemer med Nakke, ryg og skuldreny tandteknologi hjælper blæsere og om en Stor, ny undersøgelse af musikeres hørelse.

DMF hjælper

DMF hjælper og rådgiver

Hvis uheldet er ude og skaden er sket, er der hjælp at hente i din fagforening. DMF hjælper dig igennem arbejdsskadesager og videre i livet og karrieren.

Få tips og undgå faldgruberne i Sygdom og skader - DMF hjælper samt mere info om mulighed for at tegne en PFA Helbredssikring.

Musikmesse 2016 er åben - se en robottrommeslager i aktion

07-04-2016

Voxpop - sådan træner jeg

Nadi yoga

Hvilken træning har musikerkollegerne glæde af?

Vi har spurgt 10 musikere om deres træningsprogrammer - alt fra fitness, til yoga, kampkunst, løb, meditation og naturligvis Alexanderteknik. Læs voxpops her.

Grej og sundhed

Se flere grejartikler

Guitar Galore på Copenhagen Guitar Show 2019

07-10-2019

Nørdfaktoren og nostalgien var høj og intens ved weekendens guitarshow i Østerbrohuset i København. Se billeder og indtryk fra den store musikmesse.

YouTubers, influencers og vloggers

26-06-2018

Det kan svære svært at tjene på musik. Mange musikere starter derfor en sidekarriere og opretter en YouTube-kanal. Grejredaktionen ser nærmere på fænomenet.