24-08-2015 Bladarkiv

CHRISTIAN WINDFELD: Ung Elite med karriereplan som ledetråd // TEMA: Computermusik // FOKUS: Kvinder i musik // KAMMERKLUBBEN - øvelokaler for klassiske musikere

LÆS MUSIKEREN MAJ/JUNI 2015 ONLINE

TEMA: COMPUTERMUSIK

 

FRA SPACE INVADERS TIL SPACE AGENT

Percussionisten Louise P. Matjeka fik interesse for grænselandet mellem den virtuelle og fysiske verden og er i dag direktør for sit eget spilfirma, der laver lyd- og bevægelsesbaserede spil.

COVERS PÅ COMMODORE 64

En række musikere har taget 80’er-æraens 8-bit-musik, teknologi og æstetik til sig og folder den ud live.

CHIPTUNE-FESTER OG MIKRODISKO

Musikerfællesskabet ”8-bit Klubben” elsker 8-bit-æraens æstetik og arrangerer chiptune-fester og mikrodisko-events.

FOKUS: Kvinder i Musik

 

FØRST OG FREMMEST MUSIKER

To musikere og et par spillesteder tør gribe i egen barm og tale åbent om kønsbalance, kvoter og kønsregistrering af musikere på spillesteder.

IKKE BANGE FOR AT TALE OM LIGESTILLING

“Du gør dig jo til på scenen, så jeg skal få lyst til at kneppe dig.” Rock-sangerinden Rebecca Lou har lagt øre til meget. Nu er hun ikke længere bange for at snakke om ligestilling i musikbranchen.

VI HAR BRUG FOR DE KVOTER NU!

“Jeg vil gerne bemærkes for min musik og ikke for mine veludviklede kropsdele. Men det er ikke altid en mulighed,” fortæller jazzmusiker og komponist Maria Faust, der først og fremmest føler sig som musiker.

GATEKEEPERS SER PÅ KØNSBALANCEN

På blandt andet Copenhagen Jazzhouse og Harbo Bar i København registrerer de kønsfordelingen af musikere.

FAGLIGHED, FÆLLESSKAB, FASCINATION:

 

KARRIEREPLAN SOM LEDETRÅD

Trommeslager Christian Windfeld udformede en karriereplan for sit musikerliv som ganske ung. Den handlede om at holde fast i sine egne idealer som musiker og komme ud i verden – og har fulgt ham lige siden.

KAMMERKLUBBEN

Det første klassiske øvelokalefællesskab med egne øvelokaler, koncertsal og fællesområde skal skabe et socialt og musikalsk fællesskab for klassiske musikere.

FESTIVALENS MUSIKALSKE ALTERNATIVER

Morgensang med Frederik Thaa. Jødisk, muslimsk og kristen musik i bandet Hudna. Og den klassisk-elektroniske kvartet We like We, der bryder med de klassiske konventioner. Tre acts, der skilte sig ud fra årets musikprogram på Roskilde Festival.

KONFERENCE OM KROPPEN

Tonen blev slået an til tre intense dage om musikeres arbejds- og helbredsforhold på musikersundhedskonferencen i Odense Koncerthus.

NUL KRONER I PRØVEPERIODEN

Kunstnerne stiller deres værker til rådighed uden betaling, når streamingtjenesterne tilbyder brugerne en gratis prøveperiode.

MUSIKKENS HUS PÅ FANØ

Musikkens Hus i Sønderho ligger mellem Vesterhav og Vadehav, i en af de mest musikalske byer i Danmark. Som musiker kan du søge om ophold i huset.

ALVERDENS APPS TIL ALVERDENS MUSIKERE

Der findes apps til ethvert musikalsk formål. MUSIKERENs grejredaktion har sommeren igennem haft snuden i smartphonen og udvalgt musikerrelevante apps.

STØT ET FAIR INTERNET

’Fair Internet For Performers’ er en ny EU-kampagne, der skal sikre en fair betaling til udøvende kunstnere på nettet.