11-09-2013 Bladarkiv

Robin Hannibal: Neosoul fra en håndværker // Sønderjyllands Symfoniorkester: Grænseoverskridende 50-års jubilar // Musikalske storytellers: Musikere holder foredrag om musik // + Pay per stream: Forfatterne har lært af musikbranchen

LÆS MUSIKEREN SEPTEMBER/OKTOBER 2013

 

Neosoul fra en håndværker

Produceren og multiinstrumentalisten Robin Hannibal fra duoen Quadron er ikke meget for søgelyset og vil helst stå i maskinrummet og være håndværkeren og alt-muligmanden, der laver og fikser musikken. Det er også en konsekvens af at være blevet ramt af tinnitus.

Soul i blodet

Den anden halvdel af Quadron, Coco O, er duoens vokalist og ansigt udadtil og på scenen. Hun spiller ikke et instrument og lader Robin om teknikken. Men hun er med i hver eneste beslutning, der tages om musikken.

50 år i grænselandet

Sønderjyllands Symfoniorkester har 50-års-jubilæum i september. Orkestret er Sønderjyllands største kulturinstitution og præsenterer klassisk musik fra syd for grænsen til nord for Kongeåen. To musikere og orkesterchefen fortæller om den turnerende arbejdsplads.

Sådan kan du også tjene penge

Crowdfunding, Pay-what-you-want, fondsøgning – der er masser af muligheder for alternative måder at finansiere sin musik på. Enten ved små bidrag fra fans eller god gammeldags fondssøgning.

Musikalske storytellers

Guitaristen Thomas Ulrik Larsen er Pink Floyd-nørd. Han har spillet i The Pink Floyd Project og er langt inde i musikken og historierne bag bandet. Keyboardspilleren og formidleren Per Wium er Beatles-nørd og kender alt til deres musik og historie. Begge deler de ud af deres viden ved foredrag og saloner.

Siden sidst …

Fremover kommer magasinet MUSIKEREN hver anden måned. Men på nettet er der liv og glade dage med nyheder, artikler og masser af musikerrelevant stof. Vi samler op fra musikeren.dk til din orientering. Læs bl.a. om flere sider af Roskilde Festival.

Pay per stream

Mofibo gør det, som mange sangskrivere og musikere ville ønske, at Spotify og de øvrige musikstreamingtjenester ville gøre. Betaler rettighedshaverne et fast beløb pr. streamet bog.

Facts om Streaming

Music, itself, is going to become like running water orelectricity ...” sagde David Bowie til NY Times i 2002. Læs facts om streaming, fordeling af pengene og om hvad der sker med musikken på YouTube.

Tinnitussen der forsvandt

Violinist i DR Symfoniorkestret Tine Rudloff fik en pludselig høreskade med efterfølgende voldsom to-tonet tinnitus og lydoverfølsomhed. Ved en resolut og hurtig indsats og behandling fik hun sin gode hørelse igen.

Grejnyheder

Nyt og forbedret Logic X, stjernernes guitar og info om Copenhagen Guitarshow kan du bl.a. læse om i grejnyt, der løbende opdateres på nettet.