01-09-2014 Bladarkiv

Sussi & Leo: Hærdet på landevejene // Musikskolen og reformen: Reform kræver nye midler og uddannelse i Københavns Musikskole. // Musikudlån på bibliotekerne: Fald i udlån og indkøb af cd’er medfører nedgang i musikeres indkomst // Orkesterakademi: DR SymfoniOrkester står bag et kommende internationalt orkesterakademi.

LÆS MUSIKEREN SEPTEMBER/OKTOBER 2014 ONLINE

FAGLIGHED

Reform kræver nye midler og uddannelse

Det kræver flere økonomiske midler og målrettet efteruddannelse af musikskolelærerne at leve op til de nye krav i folkeskolereformen, mener musikskoleleder Ebbe Lund Nielsen.

Orkesterakademi i orkesterregi

DR Symfoniorkester vil åbne et orkesterakademi for musikere på konservatorieniveau.

Konkurrencer i ny forklædning

Carl Nielsen Konkurrencerne i Odense har fået en ny profil, ny ledelse og bredere mediedækning, men mangler det lokale odenseanske islæt, lyder kritikken.

Lyden af dansk kvalitet

Mange internationale musikere skifter til danske DPA-mikrofoner. MUSIKEREN har været på besøg på den danske mikrofonfabrik.

Medlemsservice

Læs om nye DMF lokalformænds visioner, og se hvad der sker i din lokale afdeling. 

FÆLLESSKAB

Musikudlån på biblioteker

Det går støt nedad for udlån og indkøb af fysiske cd’er på de danske folkebiblioteker. Det betyder også mindre indtjening til musikerne.

Myter om test på hørelse

Man kan godt have begyndende høretab, selv om en høretest viser normal hørelse. Det viser blandt andet forskning på mus.

Bliv taget alvorligt som freelancer

Heidi Gellert Andersen fik et ordentligt boost i sin karriere som freelancemusiker, da hu fik lært, hvordan man udvikler en idé, gør den til et projekt og fører den ud i livet.

FASCINATION

Hærdet i den hårde skole

Sussie og Leo er ikke kommet nemt til succes. Hård kritik, mange år på landevejene og et opslidende job på værtshuset Skansen i Skagen har gjort dem til en institution i dansk musikliv.

Med kvarttoner i bagagen

Maher Mahmoud rejste fra Syrien da krigen tog til. Bosat i Jylland oplever han både musikalsk hjemve og inspirerende nye muligheder i Danmark.

Jazz og cool biler

En forkærlighed for klassiske biler fra 70’erne fik jazzmusiker Anders Larson til at tænke alternativt i forhold til en ny udgivelse. Det har givet opmærksomhed verden over.

Dagbog: På scenen med Rolling Stones

Koret Vocal Line fra Aarhus fik æren af at stå på Orange Scene til årets Roskilde Festival og synge kor på ”You can’t always get what you want”.