21-08-2012 Bladarkiv

Pressefoto

Maria Badstue: Dirigent med holdninger // Plug’n’play: Med baggears-crew på arbejde // Streaming: Hvor bliver pengene af? // + Læs om de bedste musik-apps til din iPad

LÆS MUSIKEREN SEPTEMBER 2012 HER

Talentfuld thybo med trompet og taktstok

Med sit jyske temperament og sprog, sit indiske ydre ogsine 30 år skiller Maria Badstue sig ud fra mængden af danske dirigenter. Den talentfulde unge dirigent og trompetist har skarpe holdninger til musik- og kulturpolitikken.

Plug’n’play

De møder op fire timer før koncerterne med flightcases fyldt med gear. Backlinen bygges op, ledninger rulles ud, instrumenterne stemmes og klargøres efter en kilometerlang rider. Når musikerne møder op, stikker de ledningen i og spiller. Kom med crew’et på arbejde.

Musikundervisning helt ude i skoven

To københavnske tredjeklasser tog med deres musiklærer Torsten Lefmann til Musiksnittepladsen i Kongelunden. Et udendørs musikundervisningslokale, der emmer af nye lyde og ren stilhed.

On the road med syv mand

Med 90 job om året og et stabilt band bag sig har Thorbjørn Risager opbygget en gedigen international arbejdsplads for sig selv og seks musikere. De hiver en hyre med hjem fra hver koncert, så musikerne får noget ud af at være dedikerede til netop det band.

Streaming

Streamingtjenester som Wimp og Spotify mener, at musikerne får nok for deres musik. Musikerne kan på deres afregninger ikke se, hvor pengene bliver af. Hvad er ret og vrang i sagaen om musikeres indtjening for deres musik som streams? MUSIKEREN undersøger.

Roskilde Rising

DMF er med i det nye koncept, Roskilde Rising, som skal få unge bands ud over rampen i den danske musikbranche.Samarbejdet med Roskilde Rising går ud på at klæde de medvirkende upcoming bands på til at færdes i musikbranchen.

Energisk Jazzfestival

Copenhagen Jazzfestival var større og bredte sig længere ud geografisk og musikalsk end nogen sinde før. På trods af organisatoriske hug i pressen tog festivalen sig godt ud for publikum. Og musikerne er begejstrede for at spille der.

Kongen af jazz i Aarhus

Under sin afslutningskoncert med Klüvers Big Band (nu Aarhus Jazz Orchestra), under Aarhus International Jazz Festival, blev Jens Klüver beriget med Dansk Musiker Forbunds Hæderspris - Kollegernes Pris. En pris, han modtog med stor glæde.

Musikapps i lange baner

Der findes apps til næsten ethvert musikalsk formål. MUSIKERENs grejredaktør har gransket netværket for de bedste apps til iPad’en for musikere. Og der er et væld af specialiteter og lækkerier til forskellige musikalske formål.