01-09-2010 Bladarkiv

Fyrtårnet // Real music by real musicians // Den hemmelige legende // Fra piratkopiering til selvrefleksion // Applikationer med komplikationer...

LÆS MUSIKEREN SEPTEMBER 2010 HER

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

Fyrtårnet

Jesper Thilo modtog under Copenhagen Jazzfestival DMF’s hæderspris til sin store overraskelse. ”Pengene er dejlige, men hurtigt brugt. Det der er så betydningsfuldt for mig ved netop denne pris er, at det er et skulderklap fra kollegerne. Det er jeg meget rørt over,” siger Thilo.

Real music by real musicians

Med citatet “Real music by real musicians” lukkede Prince for Roskilde Festival 2010. Men flere begivenheder lever videre, når lysene er slukket. Bl.a. gennem de donationer festivalen giver til velgørenhed og de netværk og samarbejder, der opstår blandt musikere og branche.

Den hemmelige legende

DR Ungdomsensemble, DRUEN, var det orkester, der spillede flest gange på årets Roskilde Festival. Den afsluttende koncert var på Roskildes næststørste scene, Arena, hvor den ukendte legende Van Dyke Parks var centrum i et frugtbart samarbejde.

Fra piratkopiering til selvrefleksion

Piratkopiering udsulter musikbranchen og musikernes levevilkår. Det blev slået fast af forskere og økonomer ved konferencen International Conference on Cultural Economics, der blev afholdt på Frederiksberg. Men musik og pladebranchen er selv ude om det.

Applikationer med komplikationer

IPhones, iPads og smartphones er de oplagte medier til multimedieværker i apps. Og musiklivet har her gode muligheder for en ny indtjeningsplatform. Det kræver dog en vis fleksibilitet fra musikrettighedsorganisationer og pladeselskaber, hvis ikke det skal ende i administration og bureaukrati.

App som indtjening

Hele sommeren har komponist og musiker Maiken Ingvordsen brugt på at udvikle en applikation til sit og Johannes Møllehaves multimedieværk Digte til Livet. Hun ser det som en investering i fremtiden, hvor applikationer bliver et vigtigt indtjeningsgrundlag for musikere.

Swingpjatter, bebop og cool

I september uddeles Dansk Jazzformidlerpris til Henrik Wolsgaard-Iversen. Erik Moseholm skriver her anden del af historien om formidlingen af jazz i den danske presse.

Dagbog fra Carl Nielsen Artist

Accordeonist og komponist Branko Djordjevic blev i år udnævnt til Carl Nielsen Artist 2010. Hans uge under Carl Nielsen Festivalen i Odense var plastret til med koncerter, øvning og masser af musik, der roterede i hovedet.

Rundt om Jens Varmløse

Han har spillet guitar hele sit liv og kan spille alt. Nu rykker han fra Ålborg til København og glæder sig til nye udfordringer og musikalske muligheder.

Lys på showet

En god lyssætning og flot lysshow giver musikken en ekstra dimension ude på spillestederne. Her er tips og idéer til den perfekte energibesparende belysning til overkommelige priser.

Postkort fra Norden

Som Nordic Master i folkemusik er sangerinden Jullie Kirstine Hjetland Jensen i gang med en musikuddannelse, der fører hende rundt til alle de nordiske lande. Og det er en stor fordel, når man studerer folkemusik.