01-10-2010 Bladarkiv

Kulturens grundlov // Verdensmusik ved Vadehavet // Musik hjælper kriminelle // En god begyndelse // Et fast greb om buen og livet // Beatles igen igen...

LÆS MUSIKEREN OKTOBER 2010 HER

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

• Kulturens grundlov

Rød blok vinder frem i meningsmålingerne, og med troen på en socialdemokratisk ledet regering rykker Mogens Jensens drøm om kulturministerposten nærmere. ”Vi bør have en egentlig kulturlov”, mener han og ønsker dermed at tage kulturen alvorligt.

• Verdensmusik ved Vadehavet

En regional vitaminindsprøjtning med masser af musik har fået Vadehavsregionen og Sydjylland til at samarbejde om at få musik ud til lokalområderne og få et samarbejde mellem regionens spillesteder til at blomstre. Initiativerne gavner både musikere og publikum.

• Musik hjælper kriminelle

Udviklingshæmmede kriminelle med misbrugsproblemer kan være svære at nå ind til. Men når musikeren Ole Heden spiller musik med de indsatte på den lukkede institution Kofoedsminde åbner de sig for ham.

• En god begyndelse

Rolige bevægelser, lyse stemmer og kirkerummets volumen er med til at stimulere babyerne og deres voksne, når man landet over tilbyder babysalmesang i de danske kirker. MUSIKEREN var med en flok babyer i Frederiksberg Kirke.

• Et fast greb om buen og livet

I over 40 år har Peter Fabricius spillet bratsch i Sjællands Symfoniorkester. Ved siden af har en succesfuld tilværelse med kammermusikken fyldt al den ekstra tid ud, der kan suges ud af hverdagen med karrierekone og fem børn.

• Beatles igen igen

Igen i år er det beatles-år, da John Lennon ville have været fyldt 70 år, hvis han havde levet. om ikke andet er der igen god grund til at snuse til fænomenet beatles gennem symposier, udstillinger og teaterstykker.

• Register over Schlünsen

Thomas Leo-Hansen er på udkig efter de danske Schlünsen-guitarer. Han har sat sig for at lave en registrant over samtlige af Schlünsens værker, men har svært ved at finde ejerne. Læs her om hans projekt.

• Google Adwords

Annoncer via Google Adwords kan give pote i sidste ende, hvis du selv investerer både tid og lidt kroner i det. Bliv guidet igennem en effektiv annoncemetode.

• Grejtest: Movek Mymix

Med myMix har man både en personlig monitor og multi- sporsoptager lige til lommen. Den kan bruges i øveren og ved koncerter, og man kan lave op til otte individuelle stereomix.