29-10-2014 Bladarkiv

BEVAR DR UnderholdningsOrkestret // NÅR SKADEN ER SKET // EN UDVIDET MUSISK SKOLEDAG // HARPEN HAR MISTET FAST HYRE

LÆS MUSIKEREN NOVEMBER/DECEMBER 2014 ONLINE

FAGLIGHED

NÅR SKADEN ER SKET
Trommeslageren Søren Frost fik knust sit ben underen lastvogn i en højresvingsulykke. Han og tre andre musikere fortæller om, hvordan de er har taklet alvorlige fysiske skader.

EN UDVIDET MUSISK SKOLEDAG
Med strategien ’En udvidet musisk skoledag’ har musikskoleni Vesthimmerland vist, hvordan de kan spille indi folkeskolens undervisning, så musik bliver en del af de øvrige fag.

HARPENISTER MISTER FAST HYRE
Kun ét af fem landsdelsorkestre har i dag fast harpenist på lønningslisten. De øvrige hyrer freelancere på ringere vilkår. Det kan også blive virkelighed for andre instrumenter.

GOD LYD ER IKKE SÅ FARLIG SOM DÅRLIG LYD
Følelserne spiller ind, så vores ører reagerer forskelligt på høj musik og høj støj.

FÆLLESSKAB

DR UNDERHOLDNINGSORKESTRET
Cellist Helle Sørensens liv blev på få minutter ændret fuldstændigt, da musikerne i DR Underholdnings-Orkestret fik at vide, at orkestret skulle nedlægges.

ARTLAB OPEN
Speedcoaching, speedtalks og intro til kurser, da Artlabåbnede dørene til kursussmagsprøver og hotdogs på terrassen i København.

SYMFONIORKESTRETS MAGISKE KLAN
Musikeren Jakob Høgsbro leder 3. klasser i Herlev Kommune ind i symfoniorkestrets magiske klangverden, når de spiller sammen på strygere, blæsere og slagtøj.

FASCINATION

BETAL HVIS DU VIL VÆRE SYNLIG
Facebook-feberen er gået ind i et nyt stadie. Nu skal du have penge op af lommen og betale for synlighed på Facebook, som mere og mere ligner en gigantisk kommerciel kampplads.

MUSIK ER IKKE EN KONKURRENCE
MGP er lavet for og til børn. Derfor er konkurrenceelementetpillet ud af de indledende workshops, hvordet drejer sig om at spille musik og have det sjovt sammen.

SMERTENS SANGBOG
Musikstilen rebetiko opstod på græske havneknejperi 1930’erne. Den handler om smerte, kærlighed, savn, stoffer, druk og arbejdsløshed. Sangene er igen aktuelle i nutidens krise.

MED HÅNDVÆRK OG TRADITION I HØJSÆDET
Danske Jargar Strings producerer strenge til klassiske musikere over hele verden. Alle strenge er håndlavede og fremstilles af 14 strengemagere, der er tilknyttet det gamle familiefirma.