23-10-2013 Bladarkiv

MUSIKEREN november/december 2013

Peter Ingemann: Det er bassisterne, der styrer verden // Agnes Obel: Intuitiv lydnørd // Narcocorridos: Historien om narkovoldens musikere   + Pas På Hørelsen i november: Aarhus · Odense · København

LÆS MUSIKEREN NOVEMBER/DECEMBER 2013

 

Det er bassisterne, der styrer verden

Peter Ingemann er et stort træ i skoven. Han har spillet sin solide bas i store og små sammenhænge og været med i de mest anarkistiske musikermiljøer. Samtidig har han som økonomisk rådgiver skabt ro og tryghed for sine kolleger i en forblæst musikerverden. Nu fylder han 70 år.

Feminin minimalisme

Agnes Obel har formået at opbygge en massiv popularitet i det meste af Europa, med sin musik, der som tilstande varierer i farver og stemninger. Hun arbejder med musikken som i et lydeksperimentarium.

Narcocorridos – narkovoldens musikere

De mexicanske narcocorrido-musikere synger sange om narkokarteller, mord og tortur og har millioner af fans i USA og Mexico. Ofte er det narkokartellerne selv, der bestiller sangene – og det kan være en meget farlig branche for musikerne, hvis de kommer til at synge det forkerte.

Folkemusiklinje flytter ufrivilligt

Fra august 2014 har folkemusikuddannelsen hjemsted i Esbjerg og ikke i Odense. Det får store konsekvenser for folkemusikmiljøet på Fyn, for studerende og undervisere og for selve uddannelsen. Og der er bestemt ikke enighed om begrundelsen for flytningen.

Skru op for fællessangen

Kulturordfører Mogens Jensen (S) vil vække fællessangen til live i befolkningen. I danske virksomheder, på skoler og i institutioner sprudler sangen allerede – takket være sangkyndige ildsjæle og slagkraftige sangkampagner.

Pas På Hørelsen Tour – ver. 2.0

Vores vigtigste værktøj er hørelsen. Men høreproblemer er stadig det største arbejdsmiljømæssige problem for musikere. DMF sætter igen fokus på hørelsen med tre nye Pas På Hørelsen-arrangementer i Aarhus, Odense og København, hvor både musikere og eksperter bakker op og deltager.

Tag ansvar for kulturen

I sin debatbog ”Kultur og Ansvar” introducerer kommunikationsmanden og samfundsdebattøren Christian Have Kulturbegreb 3.0. Her ses kunsten og kulturen som et centralt middel til social og økonomisk velfærd, vækst og udvikling i vores samfund.

Sundhedsdage på DKDM

Tre undervisningsdage i september var helliget musiker-sundhed på DKDM. Den stigende bevidsthed om at passe bedre på sin krop og hørelse åbner for musikersundhed på musikeruddannelserne.

Ergonomi på skemaet

Anette Kibsgaard prøvede på egen krop, hvad det vil sige at blive bremset af en skade. Nu har hun skrevet et speciale om ergonomi i instrumentalundervisningen.

Dagbogen: Musiker og festivalarrangør

Wagners opera Parsifal var flyttet ud i Ribes brolagte gader, og Langgaards musik blev belyst i Ribe Domkirkes enorme hvælvinger. Domorganist Birgitte Ebert var med i både planlægning og afvikling og som musiker i fire intense dages Rued Langgaard Festival i Ribe.

Grej: Piano Fight og vintage-guitarer

September bød på en utraditionel og omfattende dyst mellem akustisk piano og digitalpiano, da Juhl-Sørensen åbnede dørene til Piano Fight Night. Guitarnørderne fik til gengæld vintagetråd og smæk for skillingerne ved årets store Copenhagen Guitar Show.