23-10-2012 Bladarkiv

Sys Bjerre: Ord tilsat musik // Rusland: Et musikmarked i vækst // Crowdfunding II: Hvad med skatte- og a-kasseregler? // + Stort grejtema om hardware og software til hjemmestudiet

LÆS MUSIKEREN NOVEMBER 2012 HER

En musikalsk storyteller

Sys Bjerre er en pige af mange ord. Ordene er hendes hjertebørn. Og hendes sange bliver små komprimerede noveller, sat ind i en musikalsk ramme. Hun har en bred musikalsk smag og samarbejder ofte med andre musikere og producere om sangene.

Sæt Rusland på tourplanen

Rusland er R’et i BRIKS og er dermed et af de nye vækstmarkeder, erhvervslivet og kunstnere ser mod. Det er et land præget af kontraster, fortæller danske musikere, der har prøvet at spille derovre. Trods den mystik, der omgiverlandet, bør Rusland ikke ligge så fjernt i bevidstheden.

Streaming

MUSIKEREN fortsætter artikelserien om fordele og ulemper ved streaming af musik. Flere danske musikbrugere vælger at betale for at streame musik på streamingtjenester, hvilket bonner i pladeselskabernes kasser. Hvad musikerne får ud af det afhænger af deres kontrakter og hvilket pladeselskab, deres musik er udgivet på.

Crowdfunding II – skat og a-kasse

I MUSIKERENs oktobernummer fortalte forskellige musikere om deres brug af crowdfunding – publikumsfinansiering af projekter. I denne måned fokuserer vi på de skatte- og a-kasseregler, som følger i kølvandet på den nye form for finansiering.

Mod skaber kreative beslutninger

Hvis man sidder fast i sin sangskrivning, ikke kan komme i gang med den svære to’er eller har mistet inspirationen, kan et kreativt puf være vejen frem. På et seminar fortalte Erik Algreen-Petersen om, hvordan man forløser sit kreative potentiale ved enkle metoder og hårdt arbejde.

DR dømt

DR fik tildelt stor bøde på 200.000 kr. i arbejdsretten, efter de havde forsøgt at blokere organiserede musikere og bands for medvirken i livesammenhæng. ”Vi vil fortsat holde et særdeles skarpt øje med lignede tilfælde,” siger formand Anders Laursen.

Dagbogen: Fedt koncept søger publikum

Et nyt ensemble har set dagens lys i København. Copenhagen Festival Ensemble spillede deres debutkoncert i deres faste rammer i Odd Fellow Palæet efter to dages intensiv øvning, hvor mange tråde skulle samles. Cellist Toke Møldrup skrev dagbog fra de første dage i det nye ensemble.

Musiker og underviser: Finn Poulsen

For guitaristen og mundharpespilleren Finn Poulsen har det at undervise og være musiker været to sider af samme sag. Han har undervist, lige siden han begyndte at spille,og har sammen med Rytmisk Aftenskole været med til at udvikle undervisningen i rytmisk musik.

Geartema: Hjemmestudiet II

I forrige nummer af MUSIKEREN så vi på software til hjemmestudiet. Denne gang ser vi på flere anbefalelsesværdige investeringer til det lille hjemmestudie for den professionelle musiker: lydkort, mikrofoner, studiemonitors og hovedtelefoner.