22-02-2017 Bladarkiv

Forside: Ihan Haydar   TEMA: Musik som middel til integration   // Læs også om: // MUSIK UD AF GHETTOEN: Musikskoleprojektet HOPE i Høje-Taastrup // VI MÅ FORSTÅ, AT VI ER FORSKELLIGE: Essay af musiker Peter Bastian // ALLE TIDERS MUSIKBY: Roskilde vil have musik ind i alle led

LÆS MUSIKEREN ONLINE MARTS/APRIL 2017

TEMA: MUSIK SOM MIDDEL TIL INTEGRATION

 

IHAN HAYDAR

Musikken har hjulpet med sproget og venskaber og givet anerkendelse. For Ihan har musikken fået hende til at føle sig dansk.

NYE MUSIKALSKE VEJE

I Aarhus har projektet Jammin’ skabt et mødested for musikere fra forskellige kulturer. Det har åbnet for nye lyde, nye instrumenter og nye venskaber.

FRA PARALLELT TILFÆLLES MUSIKUNIVERS

I bandet Kidmo Laran finder musikere fra femforskellige lande en fælles lyd med saz, violin,oud og Juno 60-synthesizer, fortæller musiker Michael Møller.

INVITÉR IND I LEGEN

Orhan Özgür Turan kom ind i det danskemusikliv ved en tilfældighed. Med trioenHudna mixer han musikalske traditioner.

MUSIKSKOLER SKRUER OPFOR INTEGRATIONEN

I HOPE-orkestret i Høje Taastrup får musikskolenbørn fra alle kulturer i tale – og giverdem anerkendelse gennem musikken.

FRA UNDERGRUND TIL MAINSTREAM

Den danske scene har åbnet sig for rapperemed minoritetsbaggrund, som i dag er blevet mainstream, fortæller Ali Sufi.

KOLLEGERNE LØFTER INTEGRATIONEN I ORKESTRENE

En stærk holdånd og stor hjælpsomhed overfor nyansatte med international baggrund gørdet ud for formelle integrationsprogrammer.

”MUSIKKEN REDDEDE MIT LIV”

Og det er i bogstavelig forstand, fortæller syreren Nour Amora, der flygtede til Danmark i 2014. Hans liv som professionel musikeråbner stadig døre.

VI MÅ FORSTÅ, AT VI ER FORSKELLIGE

Når vi skal spille med musikere fra fremmedekulturer, skal vi ikke se på, hvad de mangler, men hvad de har med sig, mener musikeren Peter Bastian.

INGEN GIDER SE PÅ GENNEMSNITSKUNST

Danmark fortjener musik og opera på højt niveau,mener Alexander Øllgaard, der er bratschist og tillidsrepræsentant i Det Kongelige Kapel.

ALLE TIDERS MUSIKBY

”Nu skal vi have musik med i alt, hvad vi gør. Og ja, det koster penge,” siger borgmester i Roskilde Kommune Joy Mogensen (S).

DMF TAKE OVER

Følg dine kolleger på Instagramprofilen #dmftakeover, og se, hvordan deres musiker-hverdag ser ud.

NYHEDER FRA DMF’S LOKALAFDELINGER

Hvad sker der i de andre DMF-lokalafdelinger? Følg med i nye tiltag, og se, hvad der sker i din afdeling.