22-02-2016 Bladarkiv

TEMA: Situationen i de danske symfoniorkestre. // FOKUS PÅ: Særligt sensitive musikere. // DET DANSKE KLUBMILJØ KOGER - Klubscenen bobler med nye talenter. // FÅ TJEK PÅ DINE KONTRAKTER - Hvordan laver jeg en holdbar spillejob-aftale? // ÅRSOPGØRELSEN - Sådan gør du.

LÆS MUSIKEREN ONLINE MARTS/APRIL 2016

 

FOKUS PÅ SÆRLIGT SENSITIVE MUSIKERE

 

 

DET NØDVENDIGE KOLLAPS OG VEJEN TILBAGE

Julie Maria stod foran et gennembrud, da hun i 2012 gik ned med stress. Hun måtte redefinere sit forhold til musikken og til livet. Og erkende, at hun er særligt sensitiv.

FORDEL AT VÆRE SÆRLIGT SENSITIV

Andelen af musikere, der er særligt sensitive, ligger på 40 til 50 procent, da de kreative fag tiltrækker mennesker med særligt sensitive træk, mener terapeut og psykolog Lise August.

MUSIKERE OM DERES SENSITIVITET

Der er rigtig mange fordele ved at være musiker og særligt sensitiv. Mød Louise Bøttern, Sashia Liv Jensen og Steffen Berthelsen.

TEMA: SITUATIONEN I SYMFONIORKESTRENE

 

ORKESTRENE ER HAVNET I FORSTÅELSESKLØFT

Hverken politikere eller befolkningen forstår, hvad det er for et ekstremt specialiseret fag at være musiker og spille i et symfoniorkester.

SKÆBNEDRAMA FOR AARHUS SYMFONIORKESTER

Besparelser og manglende politisk vilje til økonomisk støtte betyder, at Aarhus Symfoniorkester har svært ved at løse sine kerneopgaver.

INSTRUMENTER VIL FORSVINDE

For dansk musikliv har lukningen af orkestre enorme konsekvenser for fødekæden. Færre vil gå efter at blive professionel musiker, og instrumenter som harpe og tuba er truede.

FYRET PÅ E-MAIL EFTER 28 ÅRS TJENESTE

Violinisten Ulf Eriksson blev afskediget fra sit job i Copenhagen Phil kort før jul. Han savnede opbakning fra kollegerne.

SAMARBEJDER SIG GENNEM BESPARELSER

Fælles kreativ tænkning i Aalborg Symfoniorkester har skabt øget besøgstal og givet nordjyderne et orkester for alle.

MUSIKERNES MENING

Peter Fieve og Rasmus Nørby er musikere og tillidsmænd. De fortæller her om konsekvenserne af besparelserne på deres arbejdspladser.

ELASTIKTRÆNING FOR MUSIKERE

Orkestermusikere har ofte lange arbejdsdage med statisk belastning af nakke og skuldre. Daglig elastiktræning kan afhjælpe varige skader.

ØVRIGE ARTIKLER

 

DET DANSKE KLUBMILJØ KOGER

Klubscenen bobler med nye talenter, og foråret byder på hele to awardshows, hvor Danmarks mest populære dj Kongsted er nomineret.

FÅ TJEK PÅ DINE KONTRAKTER

Få her en vejledning til, hvordan du bedst sikrer dig, når du indgår aftaler.

ÅRSOPGØRELSEN - SÅDAN GØR DU

Det vigtigste, du som musiker skal vide, når du selvangiver.