24-02-2015 Bladarkiv

GO WEST! Musikere & sangskrivere i L.A. // SÅ ER DER FEST! // ORKESTER VIL IKKE DØ I STILHED // MASSER AF GREJ

LÆS MUSIKEREN MARTS/APRIL 2015 ONLINE

FAGLIGHED

MUSIKER FÅR FULDT MEDHOLD I RETTEN

Henrik Simonsens kontrabas blev totalskadet, da den faldt ned fra et bevægeligt podie ved en teaterforestilling.Tre år efter har Østre Landsret fastslået, at det alene var teatrets ansvar.

MUSIKER I SENIORJOB-ORDNING

Efter flere år på understøttelse fik den 60-årige musiker Jørgen Valdsgaard via seniorjob-ordningen åbnet døren til et nyt arbejdsliv i en børnehave. Både børnene, institutionen og Jørgen er glade for ordningen.

”UDDANNELSERNE ER UDEN FOR PÆDAGOGISK RÆKKEVIDDE”

Læreruddannelsen og musikkonservatorierne skal blive bedre til at tænke musik og pædagogik sammen, hvis uddannelserne skal passe til virkeligheden, mener ph.d. og cand.pæd. i musik og generel pædagogik Finn Holst.

COACH TIL FESTMUSIKERE

Michael Bødker Sørensen er sanger og guitarist og har været festmusiker siden 70’erne. Nu arbejder han som coach og underviser i salg, branding og markedsføring på Artlab.

SKAT, SÅ ER DET TID!

Årets vejledning til årsopgørelsen 2014 ligger nu klar – både her i bladet og i en mere udvidet version på www.dmf.dk.

FÆLLESSKAB

SÅ ER DER FEST

Festmusikere af alle slags mødes til netværksdag i Vejle,når Dansk Musiker Forbund slår dørene op for DMFexpoEVENT 'Så er der Fest’ den 8. marts.

DAB-DEBAT I DET RØDE FELT

Koda-afregningen er markant lavere på DAB end på FM. Men det kan blive endnu værre, da medievanerne ændrer sig, og det kan meget vel gøre DAB til fortid og nettet til den altdominerende fremtid.

ORKESTER VIL IKKE DØ I STILHED

Kaptajnerne var de første, der forlod den synkende skude, da DR besluttede at lukke DR Underholdnings-Orkestret, fortæller tidligere koncertmester Julie Eskær, der til gengæld er overvældet over opbakningen fra publikum og andre musikere.

RØDDERNE OG JORDEN

Eskil Romme er folkemusiker. Men også som formand for FolkDanmark, økologisk landmand, kroejer, booker og rejsende musiker i hele verden har han fingrene nede i den musikalske muld på mange fronter.

FASCINATION

GO WEST!

L.A. er byen brolagt med drømme. Musikere og sangskrivere valfarter i disse år til Los Angeles fra hele verden. Mød sangskriver og sanger Sarah West, som er flyttet til byen, og Electric Guitars, som besøger den.

DAGBOGEN: FESTMUSIKEREN

Festmusiker Poul Erik Panduro beskriver i Dagbogen, hvor varieret et job han har. Den ene dag et stille krondiamantbryllup. Den næste en 50-års-fødselsdag med mandestrip og dans til klokken 3.30.

NAMM ÅBNER FOR ÅRETS INSTRUMENTER

MUSIKEREN dækker årets første og vigtigste musikmesse, Winter NAMM 2015 i Californien, med masser af nyheder og videoreportager fra L.A.

Se mere på www.musikeren.dk.