27-02-2014 Bladarkiv

Wallevik & Winther-John: Leverer hits til internationale stjerner // Hippe klassiske koncerter: Ny koncertform tiltrækker unge i Aalborg // Flemming Rasmussen: En institution i dansk rock // + Grej: Forårets grejnyheder på NAMM & Franfurt

LÆS MUSIKEREN MARTS/APRIL 2014

 

Rigtige mænd skriver boyband-sange

De skriver sange til internationale stjerner som One Direction, Kylie Minogue, Tim Christensen og et japansk boyband. Det er til at leve af, men millionær bliver man ikke, fortæller sangskriverne Peter Wallevik og Marcus Winther-John.

Klassisk er hipt i Aalborg

Med dj-lounge, levende visuals på loft og vægge, musiker-mingling og åben bar har Aalborg Symfoniorkester i samarbejde med undergrundsgruppen Platform4 skabt en koncertform med hardcore klassisk musik for unge.

En mester ved pulten

Flemming Rasmussen er en institution i det danske rockmiljø. Han har siddet bag pulten hos navne som Gasolin, Sort Sol, Anne Linnet Band og Metallica.

Musikken lærer børnene at læse

På Avedøre Skole spiller og synger musikere bogstaver og ord ind i kroppen på børnene og giver danskundervisningen nye vitaminer. Det er blot ét eksempel på, hvad man kan fylde ind i rammerne af den nye skolereform.

Musikskole-folkeskole

Det er nu, samarbejdet mellem musikskoler og folkeskoler skal op i gear. En ny håndbog giver gode råd og ideer til, hvordan det kan gribes an.

Aktivér musikaliteten tidligt

Evnen til at lære at spille musik hænger sammen med vores hjernes evne til at danne nye forbindelser mellem cellerne, peger en ny forskningsartikel på. Det kræver dog, at vi får aktiveret vores musikalske potentiale i en tidlig alder, siger hjerneforsker og jazzmusiker Peter Vuust.

Musik er vores natur

Musikalsk udfoldelse et udtryk for en grundlæggende menneskelighed. Det ligger i vores menneskelige natur at være interesseret i musik, mener hjerneforsker og jazzmusiker Peter Vuust.

At lindre tinnitus med lyde

Man kan ikke helbrede tinnitus – endnu. Men man kan lindre oplevelsen af den allestedsnærværende lyd i hovedet med lydstimulation.

Pas På Hørelsens konservatorietur

Pas På Hørelsen besøgte i januar/februar 2014 de studerende på konservatorier i København, Aarhus og Odense med en stjernebesætning af musikere.

Kvinder erobrer sangskriverfaget

Mændene dominerer i det rytmiske musikmiljø, men på sangskriveruddannelserne melder kvinderne sig i stort antal. På konservatoriet i Aarhus er otte ud af ni studerende på sangskriverlinjen kvinder.

Dagbogen: Leg med Lyd

Sangerinden Julie Borgwardt-Stampe har med støtte fra Statens Kunstråds Huskunstnerordning lavet et femdages indlæringsforløb om klassisk musik til børnehavebørn.

Få styr på din digitale post

I 2014 bliver det et krav for alle at have en digital postkasse til at modtage post fra det offentlige. Få tips til at komme i gang, og læs, hvor galt det gik for en musiker. Det kan nemlig koste dig dyrt, hvis du ikke læser de digitale beskeder.