25-02-2013 Bladarkiv

Moussa Diallo: Pulsen fra Mali // Streaming: Få styr på kontrakterne // Klassiske musikere: Vi har et højt niveau // + Årets nyheder fra instrumentmesserne NAMM

LÆS MUSIKEREN MARTS 2013 HER

Moussa fra Mali

Moussa Diallo kom til Danmark som 18-årig. Han rejste fra sin far i Mali til sin mor i Danmark, fordi han ville leve af at spille musik. Og det varede ikke længe, før han blev en etableret del af det danske musikliv. Nu kigger han tilbage på sine rødder i Mali, hvis kulturliv lider under islamister og krig.

Streaming: Få kontrakten på værksted

Hvis du endnu ikke har fået din pladekontrakt forhandlet,så den passer til den teknologiske udvikling, er det en god idé at få det gjort. Der er måske ikke penge i streaming. Men da vi ikke ved, hvad der ligger i fremtidens teknologiske udvikling, er en konkret og præcis kontrakt vigtigere end nogensinde, mener eksperterne.

Udenlandske musikere i danske orkestre

De klassiske orkestre i Danmark kom pludselig på både mediernes og politikernes dagsorden,da en undersøgelse viste at 1/3 af musikerne i de danske orkestre kommer fra udlandet. Det er et problem, mente flere politikere. Men musikere og orkestre ser globaliseringens om et must.

Klassiske musikere er gode nok

Endnu en debat om det klassiske uddannelsessystem fik i januar nyt fokus, da det kom frem, at danske musikere ikke var gode nok til at blive ansat i orkestre og derfor blev overhalet af de udenlandske, hvad angår jobs. Danske musikere har et højt niveau, fastslår konservatorierektor og bakkes op ad en orkesterchef.

Nye DMF-standardkontrakter

DMF’s standardkontrakter til live-optræden er et kendt og benyttet redskab i den professionelle musikbranche. Nu er den klar i en ny og forbedret udgave.

Musikskolen i kampdragt

Den kommende folkeskolereform har været ivrigt diskuteret i musikskolekredse, hvor man er bange for, at heldagsskolen skal hive børnene væk fra musikskolerne. Modsat kan det blive en mulighed for tættere samarbejde mellem musikskolerne og folkeskolerne.

En dag om musikersundhed

DMF havde taget initiativet til en dag om musikersundhed for repræsentanter fra de danske orkestre. Der blev fokuseret på den kommende klinik for musikersundhed i Odense. Og der blev holdt oplæg om både fysiske og mentale udfordringer for musikere.

NAMM 2013

Året begynder som altid med verdens størstemusikinstrumentmesse – først i NAMM og til april i Frankfurt. Grejredaktionen har set de mange instrumentnyheder igennem og giver her et overblik over nogle af de vigtigste nyheder fra messerne.

Vejledning til årsopgørelsen 2012

Få de vigtigste oplysninger til at lave din årsopgørelse/selvangivelse for 2012.