21-02-2012 Bladarkiv

Radio rykker: Få succes med radiomediet // Stress: Alvorlige konsekvenser for musikere // Musik i tv: Livemusik dømt ude i DMGP // + Masser af forårets grejnyheder fra NAMM

LÆS MUSIKEREN MARTS 2012 HER

Radioen rykker

De sociale medier er ikke vejen frem. Hvis du salgsmæssigt vil have succes med din musik, skal du gå efter radiomediet. Internationalt er der mange muligheder for at skabe succes gennem det kolossale udbud af stationer, der er blomstret op, mener to forfattere til bogen Get Played On Radios.

Udlandet venter… lidt endnu

I Danmark har musikeren Ida Gard haft succes med at få sin musik i radioen, bl.a. med afsæt i sin vindertitel i KarriereKanonen i 2008. Derimod er tilgangen til de udenlandske radioer en noget mere uoverskuelig opgave, når man selv skal stå for det, mener hun.

VIDEO: SE VIDEO MED IDA GARD OM PLAYLISTEMØDE

Udbrændt af eget engagement

Stress kan ramme alle. Selv de mest dedikerede og engagerede musikere, der elsker deres job, men ikke kan mærke, når grænsen for engagement er nået. Det oplevede Tippe Molsted, da hendes hjerne slog fra af udbrændthed.

Kastede op af stress

Som freelance fagottist arbejdede Annemette Juul i to forskellige symfoniorkestre og i Det Jyske Ensemble. Fritiden blev i bilen, maden blev indtaget på rastepladsen, og søvn blev der ikke meget af. Til sidst gav kroppen op.

Livemusik taber i MGP

Når X Factor på DR eller Voice på TV2 nagler seerne til skærmen, bliver musikken leveret af levende musikere. Med Melodi Grand Prix hersker singback, og der er adgang forbudt for livemusik.

Fordele for fremtrædende sangskrivere

Rettighedsorganisationen KODA vil tilbyde særlig karriererådgivning til fremtrædende, etablerede kunstnere, så de bliver hos KODA. Men særlig rådgivning til udvalgte medlemmer bryder med KODAs formål og lighedsprincip, lyder kritikken.

Miraklet fra Moskva

Accordeonisten Bjarke Mogensen rejste til Moskva for at deltage i den internationale festival ”Rising Stars in the Kremlin”, hvor han skulle han spille koncert for blandt andre Ruslands førstedame. Men rejsen gik ikke helt som forventet.

Undervisning af musikere

Rigtig mange professionelle musikere underviser. Og det gør de bl.a., fordi der er god synergi mellem det at være musiker og det at undervise. Læs om trompetist Jakob Buchanans oplevelse som underviser.

Grejnyheder fra messerne

MUSIKERENs grejredaktion er med på årets Musikmesse Frankfurt, men allerede nu kan vi løfte sløret for nogle af nyhederne, der blev præsenteret på NAMM i Los Angeles.