21-04-2016 Bladarkiv

TEMA: Vækstlaget hitter på spillestederne // KWAMIE LIV: Fra talent på showcases til internationale koncerter. // FOKUS PÅ: Private penge i kulturen // MUSIKKORPS FÅR EFTERBETALING: efterbetalt løn til 173 freelancemusikere. // HAPPY SNAPCHAT: Giv dine fans et indblik i din verden

LÆS MUSIKEREN ONLINE MAJ/JUNI 2016

TEMA VÆKSTLAGET PÅ SPILLESTEDERNE

DET VAR ALTID MUSIKKEN

For et par år siden besluttede Kwamie Liv sig for at satse alt på musikken. Efter talentkoncerten Vegas Udvalgte og showcase på Pitchfork Festival i Paris har hun nu et tætpakket musikerliv med koncerter i hele verden.

VÆKSTLAGET HITTER PÅ SPILLESTEDERNE

Vegas Udvalgte, Quasar Rock, Oppenheimer og Way Up North er blot nogle af de talentfremmende initiativer, de regionale spillesteder i hele landet arbejder med. MUSIKEREN har talt med blandt andre musikere og fire spillesteder rundtom i landet om spillestedernes vækstlagsindsats.

ET GODT HJEMSTED FOR VÆKSTLAGET

Som publikum vil vi gerne være med til at opdage de nye navne. Det er en af årsagerne til, at spillestedernes talentkoncerter er populære, mener Fabian Holt, lektor i musik og events på Roskilde Universitet.

ØVRIGE ARTIKLER

MUSIKERNES ORKESTER

Danmarks Underholdningsorkester kan med et stort millionbeløb fra tre fonde fortsætte deres klassiske Beethovenprojekt. Nu skal strategien for de rytmiske koncerter lægges og finansieres – så orkestret kan fortsætte som brobyggere.

PRIVATE STØTTER MUSIKKEN I RINGKØBING

I en tid hvor små spillesteder er trængte, og de kommunale kasser er svære at åbne, er musikmiljøet mere end nogensinde afhængig af private investorer og ildsjæle. Det oplever de blandt andet på spillestedet Generator.

MUSICALSUCCESER SKABER JOBS

Danskerne valfarter til musicals som aldrig før. Det giver arbejde til musikere. Hårdt arbejde, men det er en glæde at leve af musikken og have masser af jobs i kalenderen, fortæller guitaristen Jens Kokholm.

HAPPY SNAPPING

Find din indre teenager, og få inspiration til at kaste dig ind i Snapchat med dine fans. Et legende visuelt socialt medie, som blandt andre rap-gruppen Suspekt bruger med stor succes.

PÅ TOUR

Hvad er the most needed, når guitarist og producer Lars Skjærbæk pakker tourtasken til en hel sommer på de danske landeveje med over 30 festivaljobs? Se, hvad han gemmer i tourtasken.

FORSVARETS MUSIKKORPS AFLEVERER EFTERBETALING

Efter ti års kamp får 173 freelancemusikere i Forsvarets musikkorps nu efterbetalt løn. DMF fandt fejl i både timeløn, timeopgørelser, anciennitet og ferieafregninger.

DEBAT OG KLUMMER

Det er kongrestid hos DMF. Debatterne koger, og klummeskribenterne lover nye visioner for DMF.

REELTRAK – EN NY MÅDE AT SÆLGE MUSIK PÅ

Stems er det nye buzzword inden for musikproduktion. Det udnytter ReelTrak, en ny dansk tjeneste, der vil levere stems til musikerne og musikforbrugerne.