29-04-2015 Bladarkiv

ASBJØRN - Om manisk melankoli & manderoller i mainstream // NYUDKLÆKKEDE MUSIKERE // DAGPENGESAGEN // MAINSTREAM ELLER NICHEMUSIK

LÆS MUSIKEREN MAJ/JUNI 2015 ONLINE

 

FAGLIGHED

 

MUSIKERNES A- OG B-HOLD

Radiolytterne foretrækker de store FM-kanaler, hvor DR vælger at spille mainstream-musik, mens et mindretal stiller ind på nichemusikken på DAB/net. Både mht. eksponering og indtægter er opdelingen ugunstig for musikere, der ikke ligger på top 20.

URO OM MUSIKERES DAGPENGERET

Dagpengesagen har siden december rullet, og skabt uro om musikeres ret til dagpenge. DMF har siden rådgivet medlemmer om fakta i sagen.

LAD SANGEN REJSE

Sangen kommer først. Det er den, der kan rejse.Og det er billigere at sende sangen ud i verden og arbejde for artisten, end omvendt, mener musikkøbmanden Søren Winding fra Tigerspring.

KONFERENCE OM MUSIKERES HELBRED OG ARBEJDE

Vil du vide mere om musikersundhed, overbelastningsskader, optimering af dit mentale fokus og meget mere, skal du lægge vejen forbi ”Musicians’Health & Performance 2nd Conference” i juni.

STYR PÅ FREELANCELIVET

Rose Munk Heiberg er dirigent og har mange jern i ilden, men havde brug for overblik og at udvikle sin freelancekarriere. Det opnåede hun på Artlabskursus ’Freelancekunstner’.

FRA SOLO TIL KLASSERUM

Kor og ensembleleder Jakob Høgsbro har masser af erfaring i, hvordan man arbejder med musik i klasseundervisning.

NY OVERENSKOMST

Ny arbejdstidsmodel og forbedringer vedafholdelse af sjette ferieuge. Det er nogle af resultaterne i den nye overenskomst på musikskoleområdet.

 

FÆLLESSKAB

 

MØDET MED VIRKELIGHEDEN

I disse dage dimitterer de studerende fra landets konservatorier. Men hvordan er det at mødevirkeligheden?

BRANCHENS YNGSTE MUSIKERE

De er talentfulde, de vil udgive deres musik og de drømmer om et liv i musikken. Mød de helt unge musikere.

BERØRING MED CARL NIELSEN

Carl Nielsen-året fejres massivt på både danske og udenlandske scener.

 

FASCINATION

 

BENSPÆND BANER VEJEN

Asbjørn er ikke typen, der springer over, hvor gærdet er lavest. Tværtimod konfronterer han udfordringer og konflikter i sit eget liv, og bruger det kunstnerisk .

PRISERNE PÅ MUSIKINSTRUMENTER STIGER

Dollarkursen er steget med 17 procent siden årsskiftet. Det har betydet prisstigninger for en lang række musikinstrumenter.

NYT FRA FRANKFURT

Verdens største musikinstrumentmesse i Frankfurt åbnede i midten af april dørene for en mega instrumentudstilling. MUSIKEREN var tilstede.

LÆS MUSIKEREN MAJ/JUNI 2015 ONLINE HER