29-04-2014 Bladarkiv

Nelson Can: Vil selv have kontrollen // World Music i Ishøj: Springbræt for ikke-vestlige musikere // Eurovision 2014: Musikken rundt om Grand Prix’et // + Grej: Stor reportage fra Frankfurt Musik Messe

LÆS MUSIKEREN MAJ/JUNI 2014

Superstarøkonomien

En ny rapport viser, at det er en ganske lille gruppe superstjerner, der tjener størstedelen af pengene i superstarøkonomien. Men det er Signe SigneSigne fra Nelson Can ligeglad med. Der er mange andre veje til at tjene penge, hvis man selv styrer det, mener hun.

Grand Prix'et goes Hollywood

Kashmir-musikeren Henrik Lindstrand har komponeret funktionsmusikken til Eurovision Song Contest. Chief Music Developer Anders Fredslund-Hansen er ansvarlig for musikken uden for konkurrencen.

Musikermøde i global landsby

Det kan være svært at komme ind i det danske musikmiljø. En særlig bevilling skal hjælpe musikere med at finde sammen på kryds og tværs af musikgenrer til gavn for integration og musikundervisning.

Alverdens orkestermusikere mødes

Ved den internationale orkesterkonference i Oslo i fe-bruar var flere hundrede orkestermusikere fra hele verden samlet til en snak om de udfordringer, man står med som orkestermusiker i dag. Deltagere fra Danmark fortæller, hvad de tog med hjem.

Ledelsesmanien

DMF inviterede til et éndagssemniar om samarbejdsvanskeligheder musikere og ledelse imellem for tillidsrepræsentanter fra de danske orkestre og kor.

Pop up-musikerklinik

32 musikere fra DR’s orkestre blev tjekket for skader og skavanker, da Klinik for Musikersundhed fra Odense Universitetshospital åbnede en pop up-klinik i DR-Byen. Her blev musikerne undersøgt, rådgivet og tilbudt behandling.

Musik- og folkeskoler spiller sammen

Der arbejdes på højtryk med samarbejdet mellem musik- og folkeskoler, op til at den nye folkeskolereform træder i kraft. Musikere, blandt andet med meritlæreruddannelse, giver her deres bud på, hvordan man kan undervise skoleklasser med musik-SFO, banddoktorer og skolekor.

DMF Live Pris

DMF har lanceret en ny musikerpris – DMF Live Pris. Prisen er, at et anerkendt liveorkester videregiver 15.000 kroner til et upcoming orkester. Det kan være inden for alle musikalske stilarter – det bestemmer prismodtagerne, der i år er Turboweekend, Carpark North og The Blue Van.

Anderledes koncertformater

En fredagskoncert i en bybus eller en intimkoncert på et hotelværelse er anderledes måder at holde koncerter på, som giver musikere og publikum nye oplevelser.

Musikkens hus en realitet

Efter 30 års venten har Aalborg endelig fået bygget Musikkens Hus. Musikerne fra symfoniorkestret er euforiske over koncertsalen og de nye omgivelser.

MUSIKEREN som nyt magasin og app

Fra næste nummer af MUSIKEREN skifter bladet ham og udkommer både som blad og magasin-app til tablets. Nyt layout, nyt logo og nyt format, der stadig rummer relevant stof for og om musikere og deres liv og vilkår. De medlemmer, der vælger at få magasinet via app’en, vil opleve nye digitale muligheder.

Musikmesse i Frankfurt

Seks siders grejnyheder fra årets store musikmesse i Frankfurt kommer rundt om alt fra de fedeste guitarer til mikrofoner, monitors og mixerpulte.