24-04-2012 Bladarkiv

Mathilde Falch: Valgte livet og musikken // Fremadstormende musikere: På grænsen til gennembrud // Musikeres levevilkår: Mere salg, mindre indtægt // + Danmarks første test af d:facto - DPA’s nye vokalmikrofon

LÆS MUSIKEREN MAJ 2012 HER

Falchen flyver fra reden

Mathilde Falch er godt i gang med at skabe sin egen karrieresom sanger og sangskriver. Efter en hård teenage-tid på kanten af tilværelsen valgte hun livet og begyndte at dyrke musikken som en nødvendighed.

Ud over grænserne

Det vrimler med musikere, bands og ensembler, der alle står på grænsen til et gennembrud, på grænsen til international karriere eller på grænsen mellem at være studerende og professionelle musikere. Her kan I møde otte styk, der hver især fortæller, hvilken grænse de er ved at krydse.

Jackpot-kunstneren

Der er flere penge i omløb i den danske og internationale musikbranche end nogensinde før. Til gengæld er der også flere musikere og sangskrivere end tidligere, der alle skal have en bid af kagen. De heldige scorer jackpot med millioner af streamnings og fordelagtige samarbejdsaftaler med teleselskaberne. Resten har svært ved at leve som musikere.

Jagten på ny musik

Emil Jensen sidder i Indien og er ved at lægge sidste hånd på sit afslutningsprojekt til GLOMA S-linjen på Det Jyske Musikkonservatorium. Målet er at skabe helt ny musik – en blanding mellem indisk karnatisk musik og Emil Jensens musik.

Pas på hørelsen

Dansk Musiker Forbund sætter fokus på hørelsen. Med fire musikalske temaaftner på spillesteder i København, Aarhus, Odense, Aalborg kan musikere få ny viden om deres vigtigste redskab – ørerne – og om, hvordan de beskytter deres hørelse bedst mulig.

Musiker og underviser

Slagstøjsspilleren Sarah Gaston er ud over musiker også underviser på København Kommunes Musikskole. To job, hun kan kombinere, så hun får noget ud af begge dele. Som underviser vil hun tage hånd om elevernes musikglæde og motivere dem med de redskaber, hun som musiker selv bliver motiveret af.

Grejtest: d:facto

DPA Microphones har for første gang produceret en håndholdt vokalmikrofon, der skal tage konkurrencen op med verdens store mikrofonproducenter. Som det første magasin i verden tester MUSIKEREN kondensatormikrofonen d:facto.

Inputs til overenskomstforhandlinger

Det er igen tid til overenskomstforhandlinger på musikskoleområdet. Derfor opfordrer DMF medlemmerne til at indsende forslag med krav til overenskomsten.