04-06-2013 Bladarkiv

Mads Mathias: Syngende saxofonist med jazz i årerne // Marianne Jelved: Alle børn skal spille musik // Kristian Leth: Tag sangskrivning alvorligt // + Sommerens "cool stuff" fra Frankfurt instrumentmesse

LÆS MUSIKEREN JUNI/JULI/AUGUST 2013

 

Faldt i jazzgryden

Saxofonisten og sangeren Mads Mathias fik musikken ind med modermælken og var omgivet af trad. jazzen i Silkeborg og sin fars jazzplader i Afrika. Han benytter sig af alle musikalske stilarter – hvis bare kvaliteten er i orden.

Alle børn skal spille musik

Det mener vores kulturminister Marianne Jelved. Hun ser mulighederne for at styrke de musisk/kreative fag lige nu, hvor en ny skolereform er under udarbejdelse. Og også mulighed for både at styrke musiklæreruddannelsen på professionshøjskolerne og benytte andre faggrupper til at undervise.

På rundtur i SPOT

SPOT Festivalen formår til stadighed at skifte form, udseende og lokationer. Men der er også plads til det velkendte – og det er styrken i en festival, der henvender sig til både publikum og branche i ind- og udland.

Tag sangskriverfaget alvorligt

Det er ikke i orden at skrive sange med ord, der bare lyder godt. Teksterne skal have en betydning eller mening og være ærlige. Ellers tager man ikke sangskriver faget alvorligt, proklamerede sangskriveren og musikeren Kristian Leth, da han underviste i sangskrivning på Artlab i maj.

Livehonorar under pres

Pengene ligger i livekoncerter. Men er man i midterfeltet af turnerende bands, er det meget svært at få en god hyre på trods af støtteordninger. Og de bands findes der rigtig mange af.

Festivaler for alle

Sommeren byder på festivaler for alle inden for alle slags musik. MUSIKEREN tjekker her fem festivaler, der præsenterer upcomingnavne for at finde ud af, hvad musikere i vækstlaget kan forvente, at få ud af en optræden.

At ramme dagen

Livet som musiker er fuld af præstationskrav. I stedet for at øve konstant, kan man bruge teknikker, som er opmuntrende og beroligende, fortæller sangeren Ulla Munch om sine visualiseringsteknikker.

Cool instrumentnyheder

Frankfurt trak endnu engang instrumentbranchen og musikere til den store instrumentmesse i Tyskland. Og igen i år brillierede branchen med nyopfindelser og remakes af klassikere.

DMF DERUDE

 

Det skal være let at være lovlig

Interview med DMF’s formand Anders Laursen.

Formand – hvad så?

Jann Guldhammer, ny formand for DMF Herning, fortæller om sine visioner for afdelingsarbejdet.

Kickstart – af din bestyrelse

Anja Dybris fortæller om Tillidsmandsmødet på Kobæk Strand, hvor repræsentanterne får et første blik ind til mekanikken i det faglige arbejde.

Et boost til at komme videre

Medlemmerne strømmede til for at få hjælp fra grafikere, fotosession, viden om fundraising, skatterådgivning, udgivelse eller opstart af firma ved KarriereKick DMF Kbh.

Pas På Hørelsen

DMF’s kampagne Pas På Hørelsen har været på rundtur til de danske konservatorier i løbet af foråret.

DMF – det betaler sig

Som medlem af Dansk Musiker Forbund får man rigtig mange fordele, som mange ikke er bevidst om. Derfor har vi samlet alle de tilbud og fordele, du får som medlem.