22-05-2012 Bladarkiv

DMF Kongres 2012: 28.-30. august 2012 i Konventum, Helsingør // Hovedbestyrelsens beretningen // Musikernes levevilkår Musikersundhed Musikundervisning i folkeskolerne // + test af mikrofon til optagelse af strygere

LÆS MUSIKEREN JUNI 2012 HER

Kongres 2012

  • Indkaldelse
  • Hovedbestyrelsens beretnings
  • Regnskaber
  • Præsentation af hovedbestyrelsen
  • Hvad er kongressen
  • DMF-udvalg og organisation

Artikler:

Formand i fem perioder

Det er alt andet end en novice, der genopstiller som formand for DMF i de kommende fire år. Anders Laursen har gennem de sidste 20 år over fem perioder været formand for forbundet og har været den politiske styrmand, der har navigeret musikere gennem opgangstider og kriser

Ny DMF-direktør

Geert Bruno Sørensen er DMF’s nye direktør. Hans største opgave er at hverve nye medlemmer og fastholde alle de medlemmer, DMF har. Bl.a. ved at videreudvikle forbundet til gavn for medlemmerne og synliggøre musikeres levevilkår i en brydningstid.

Kunsten at leve af musikken

Hvis man vil overleve som musiker i dagens Danmark, skal man kunne meget mere end at spille et instrument. Det er et musikerliv præget af mangfoldighed, markedsværdi og multitasking.

Musikersundhed

Det er hårdt for kroppen at være professionel musiker. Det fremgår af de nyeste undersøgelser fra Center for Musikersundhed ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Syddansk Universitet. Et center, DMF’s medlemmer har stor interesse i.

Alle børn har brug for musikundervisning

Musikundervisningen i folkeskolerne er blevet markant forringet gennem de seneste ti år, viser en rapport fra 2010. Fem danske musikorganisationer tager affære.

De unge vil sidde med ved bordet

UrU er DMF’s ungdomsrådsudvalg. De ser den moderne musiker som meget andet end udelukkende musiker og efterlyser et generationsskifte i DMF’s hovedbestyrelse.

Kønsbalance i rytmisk musik

20/80 hedder de konkrete tal, der illustrerer kønsbalancen i dansk rytmisk musik og musikbranche generelt. Det har fået DMF og tre andre musikorganisationer til at fokusere på at få flere kvinder i rytmisk musik.

DMF’s internationale arbejde

Gennem det internationale musikerforbund FIM, arbejder DMF internationalt med alt fra ophavsrettigheder til orkestersamarbejde.

Organisationsforfølgelse

Flere musikere har oplevet at blive afvist fra spillejob i DR pga. deres medlemskab af en fagforening. DMF vil stoppe denne organisationsforfølgelse.

DMF kort nyt

Læs bl.a. om urolige tider for Tivolisorkestre, Artlabs nye hjem, Gateways nye distribution, mediepolitisk aftale, ACTA, Pas på hørelsen m.m.

Strygerlyd på filmmusik

Cellisten Henrik Dam Thomsen har stor erfaring med at indspille strygere til film. I samarbejde med en filmkomponist og tonemester går de efter den helt rigtige klang og stemning til filmen.

Mikrofoner til strygere

Hvilke mikrofoner man foretrækker til sin stryger, er en smagssag. Cellist Henrik Dam Thomsen giver her en introduktion og vurdering af flere forskellige slags.