23-06-2015 Bladarkiv

JULLIE HJETLAND - flytter folkemusikken til fremtiden // FOKUS PÅ FOLKEMUSIKKEN // METAL - pissed off eller pensionsmoden? // FESTIVALTID - festivaler for upcoming musikere.

LÆS MUSIKEREN MAJ/JUNI 2015 ONLINE


FOKUS PÅ FOLKEMUSIKKEN

PRISFEST FOR FOLKEMUSIKERE

I år stod folkemusikken for tur til DMF Livepris og Talentpris.

FOLKEMUSIK PÅ OPTUR

Folkemusikken blomstrer i disse år. Det er bl.a. ungdomsforeningen ROD og folkemusikuddannelsen årsag til.

FÆLLESSKAB STYRKER FOLKEMUSIKKEN

ROD er et årligt folkemusikstævne for unge mellem 15 og 25 år. Ud over dansen og musikken er fællesskabet og nærværet blandt de vigtigste ingredienser .

LUKKIF

DMF Talentpris-modtager sangerinden Jullie Hjetland vil udvikle folkemusikken, men bibeholde den kerne i musikken, som er en vigtig kulturbærer.

FAGLIGHED

MUSIKERENS FESTIVALTJEK

Hvert år popper nye festivaller op rundtomkring i det danske sommerland. MUSIKEREN har taget temperaturen på fire festivaler for upcoming musikere.

KINESISK-DANSK SAMSPIL

Samspil og interaktion giver de mest frugtbare møder mellem de to musikkulturer, mener dansk slagtøjsprofessor.

63 ÅR I MUSIKKENS TJENESTE

Trommeslager Werner Christensen har været i musikken hele sit liv – både som trommeslager, orkesterleder og formand i DMF Herning.

FÆLLESSKAB

PISSED OFF – ELLER PENSIONSMODEN?

Den danske metalscene stritter i mange retninger. Men er musikerne stadig pissed off – eller pensionsmodne?

ORGANISEREDE DJ’S

Lasse Kramhøft aka Pilfinger og Michael Parsberg fortæller om bl.a. organisering af dj’s i fagforening, og hvordan det er at arbejde i USA.

FÆLLESSKABET UNDER JORDEN

En bunker fra den kolde krig er i Gentofte omdannet til et stort øvelokalefællesskab. Her indgår man i et fællesskab, der giver ansvar og netværk.

FASCINATION

SÆLG DIN KONCERT PÅ EN APP

Dansk firma har udviklet en ny og sikker teknologi, der kan broadcaste musikoptrædener direkte til en app. Musikerne bevarer den fulde kontrol, når de bruger app’en Subcell fra Audux.

GREJ OG GEAR

Frankfurt Musikmesse kaster stadig en masse spændende nyheder af sig, som løbende bliver lanceret. Fx den indstillelige orkesterstol, et nytænkt mikrofonstativ og Behringers opkøb af danske TC Electronic.