01-07-2014 Bladarkiv

DMF Live Pris: Hylder musikere på livescenen // Det nye MUSIKEREN: MUSIKEREN har skiftet layout og fået ny magasin-app // Festivaler i alle stilarter: Klassiske, urbane og rockfestivaler i græs, mudder og på hotel. // Festmusikere: Fem-syv timers festmusik slider på stemmen og kroppen. // + Grej: App'ernes planet - de sejeste musiker-apps

LÆS MUSIKEREN JULI/AUGUST 2014

DMF LIVE PRIS

The Blue Van, Turboweekend og Carpark North gav 15.000 kr. videre til hver deres upcoming favorit, da de modtog DMF’s nye pris, DMF Live Pris.

LIVEMUSIKKENS NYE FORMAND

Poul Martin Bonde kender musiklivet indefra, med nærmest samtlige stillingsbeskrivelser i musiklivet på cv’et. I april 2014 blev han valgt som formand for Dansk Live.

FESTIVAL: SOVEPOSE ELLER SOVESOFA

Smat, søle og et vådt telt har fået konkurrence af de mere komfortable byfestivaler. Her får man urban komfort – og kan samtidig nyde musikken under åben himmel.

KLASSISKE FESTIVALER I SOMMERLANDET

Det danske sommerland sprudler af klassiske festivalerfor enhver smag. MUSIKEREN ser på fem forskelligefestivaler, hvor musikerne selv er med til at arrangere og afvikle festivalen.

NÅR STEMMEN SKAL PÅ MARATON

Fem til syv timer i streg sidder de garvede selskabsmusikere og synger til bryllupper og familiefester rundt om i landet. Det slider på både kroppen og stemmen.

DOBBELT-WALDE TIL SELSKABSMUSIKKENS FORKÆMPERE

Waldeprisen er som noget særligt i år en dobbeltpris, der går til de to musikere Axel Boel og Erik Sletting. Begge har gjort et uvurderligt stykke arbejde for deres kolleger.

DE GLEMTE FANS I SOFAEN

Den digitale handelsplads for musik med streamingtjenesterne i front overser en stor gruppe forbrugere, der tidligere har brugt penge på musik, men ikke gør det mere, mener den britiske musikbrancheekspert Mark Mulligan.

I DEN TIDLIGERE BEDRAGERIDØMTES FODSPOR

Lars Mike Vestergaard Andersen er dømt for bedrageri flere gange. I musikbranchen er han berygtet for diverse musikprojekter, der ofte er mundet ud i skuffelser og tabte investeringer for de implicerede.

DAGBOGEN: STRYGERKONKURRENCE FRA SCENEKANTEN

Mange måneders øvning, knugende fornemmelser i maven og forløsningen på scenen. Johanna Qvamme var igennem alle følelsesregistre under sin deltagelse i Den Danske Strygerkonkurrence i Aarhus.

SARA LINELL ER NY DIREKTØR FOR DMF

Hun elsker at arbejde i en politisk styret organisation og få koblingen af politik og organisationsdrift til at spille sammen. Og så er hun mest til rock, selv om det var violinen, hun som barn valgte som instrument.

MUSIKERNES EGEN FORSIKRING FYLDER TI ÅR

DMF Forsikring har netop fejret sit ti-årsjubilæum. Det er blevet til ti år med Danmarks bedste og billigste forsikringsmulighed af instrumenter og grej.

MUSIKERSUNDHED UDEN FOR MUSIKKENS VERDEN

30 it- og multimediestuderende deltog i workshop om musikersundhed. En lang række idéer til apps, der kan forebygge bl.a. muskeltræthed, blev udviklet.

FREELANCER MED RETNING OG FORRETNING

Musiker Peter Tinning får boostet sin freelancekarriere på kurset Freelancekunstner på Artlab.

GREJ: VELKOMMEN TIL APP’ERNES PLANET

Inspireret af MUSIKERENs nye magasin-app sætter grejredaktion i denne sommerudgave fokus på de mange apps til musikere.

MEDLEMSSERVICE: DIREKTØRENS KLUMME

Om at gøre hvad man er god til!