26-06-2012 Bladarkiv

Foto Daniel Urhøj/Das Büro

Hannah Schneider: Lydnørd med flair for teknik // Skål Rock! Rockmyten sælger øl // Tiptoe Bigband: Det fynske lokomotiv // + Stor test af Hagströms relancerede Swede Northen og Vikinge-guitarer

LÆS MUSIKEREN JULI/AUGUST 2012 HER

Lydnørd med eget musikunivers

Hannah Schneiders unikke musikalske univers er bygget på lyde og teknologisk nysgerrighed. Hendes live-set-up kan variere fra fuldt band til solooptræden med loop-pedaler og effekter afhængig af jobbet.  

Skål Rock!

Tak Rock! og Tuborgs reklameinvasion på landets festivaler holder myten om sammenhængen mellem øl og rock i live. Bryggerierne kaster millioner af kroner i de danske rockfestivaler. Og det er et rigtig godt sted at markedsføre øl til et stort, tørstigt publikum. Nu er musikerne også blevet en del af markedsføringen af myten.

Tiptoe Bigband

Det fynske bigband Tiptoe vil mere end at spille traditionel bigband-musik. Det 18 mand store band udfordrer sig selv gang på gang i deres samarbejde med musikere fra andre stilarter end jazzen. Dub-step, klassisk musik og folkemusik er blot nogle af de stilarter, de udsætter for bigband.

Høresucces

Pas På Hørelsen-arrangementerne satte fokus på musikeres hørelse, og hvordan man sørger for at passe på den. De fire arrangementer i Aalborg, Aarhus, Odense og København var rigtig velbesøgte, og masser af musikere fik god information om hørelsen og formstøbte høreværn eller in-ear-monitors med hjem.

Syrien i aarhusiansk bigband

Syrisk musik er ikke noget, man som dansker lige sætter sig ned og spiller. Men Chappe – saxofonist og leder af bigbandet Blood Sweat Drum’n’ Bass – tog udfordringen op efter en rejse i Syrien. Det er blevet til et enestående samarbejde mellem danske og syriske musikere og en indsigt i en ny musikalsk verden.

Det Jyske Ensemble lukker

Efter flere års tovtrækkeri om bevillinger til Det Jyske Ensemble måtte ensemblet dreje nøglen om i juni måned. En svær beslutning, der især vil gå ud over musikerne, men også over lokalbefolkningen, hvis interesse for klassisk musik har været støt stigende med ensemblets  mange udadvendte aktiviteter.

Forny fagforeningen

DMF’s ungdomsrådsudvalg UrU består af en række engagerede unge musikere, som vil noget med deres fagforening. De vil have den videre ind i fremtiden og er trætte af den træghed og ufleksible struktur, DMF styres af.

Guitartest

Hagströms relancering af guitarserien Super Swede Northen Series er kommet MUSIKEREN i hænde. Og MUSIKERENs grejredaktør tager dem under luppen sammen med Hagströms to Vikinge-guitarer – en Bariton og en 12-strenget.