20-12-2016 Bladarkiv

TEMA: NÅR JEG BLIVER GAMMEL… - om den nye generation af ældre musikere   // Læs også om: // Efterlønsfælder og pensionsbomber // Borgmestrenes opbakning til Landsdelsorkestrene // På pension efter 30 år som musikernes frontkæmper

LÆS MUSIKEREN ONLINE JANUAR/FEBRUAR 2017

 

TEMA: NÅR JEG BLIVER GAMMEL - om den nye generation af ældre musikere

 

WILI JØNSSON

Ny generation af ældre musikere fortsætter karrieren hele livet: ”Jeg holder op, når jeg dør,” fortæller bassisten Wili Jønsson, der har en lang og ubrudt musikerkarrierebag sig – og foran sig – og ikke har tænkt sig at gå på pension.

ALDERSFORSKER HENNING KIRK

”Det er sundt at fortsætte med musikken hele livet, både kognitivt, emotionelt og for motorikken, fortæller aldersforsker Henning Kirk.

MARILYN MAZUR

”Jeg har aldrig tænkt på at stoppe med at spille musik. Mit liv er musik,” udtaler percussionist, trommeslager og komponist Marilyn Mazur, der fortsat er et nysgerrigt menneske, som vil det hele.

JOHNNY REIMAR

”Jeg føler, at der er stor respekt omkring min person, fordi jeg var en af de første rockmusikere i Danmark og havde en karriere, som mange unge musikere i dag kun drømmer om,” fortæller sanger, guitarist og entertainer Johnny Reimar.

IVAN PEDERSEN

”Jeg har ingen planer om at holde op. Så længe der kommer 100 mennesker, hvis nogen hænger min plakat op, ja, så står jeg der,” fortæller sanger, trommeslager og komponist Ivan Pedersen.

IRENE BECKER

”Inde i mit hoved er jeg uden alder. Så jeg tager et år ad gangen og bliver ved, så længe jeg får lov,” fortæller pianist og komponist Irene Becker.

TOKE LUND CHRISTIANSEN

”I dag nyder jeg at smække fødderne op og tage en middagslur, inden jeg skal videre,” fortæller fløjtenisten Toke Lund Christiansen, der har travlt som både musiker, underviser og i tillidshverv.

HOLD KROPPEN VED LIGE OG SPIL LÆNGERE

Hvis din krop skal holde et helt liv som musiker, skal der træning til, viser forskningssamarbejde fra Klinik for Musikersundhed.

EFTERLØNSFÆLDER OG PENSIONSBOMBER

Få viden og gode råd om efterløn og pension.

ØVRIGE ARTIKLER

 

SAMMEN ER VI STÆRKE

I 30 år har DMF’s faglige konsulent Steen Jørgensen kæmpet musikernes sag for bedre arbejds- og levevilkår. Nu er tiden kommet til at spille guitar og skrive erfaringerne ned.

LANDSDELSORKESTRENE

Landsdelsorkestrene ligger under for statens toprocents-besparelser og skal løse deres opgaver inden for de nye økonomiske rammer. Borgmestrene og DMF følger processen nøje.

GRÆNSELØS

Hannah Fredsgaard Larsen er komponist, sangskriver og elektronisk musiker. Hun er bosat i London, hvor hun viser os rundt.

TOURTASKEN

Sanger og guitarist Steffen Westmark fejrer i år 20-års-jubilæum med The Blue Van. Se, hvilke remedier han gemmer i tourtasken.

DET ER IKKE ALTID STØRRELSEN …

Både ældre og yngre musikere går med på ”downsize”-trenden, der kører på grejfronten.