01-09-2011 Bladarkiv

Adam Simonsen: Play with a Pro til alverdens blæsere // Globetown: Dansk-afrikansk musikudveksling // Grønland: Internationale drømme på indlandsisen   + Grej: Sådan laver man lyd for 100.000 mennesker

LÆS MUSIKEREN SEPTEMBER 2011 HER

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

Play with a Pro

Som professionel klarinettist i Brasiliens Nationalorkester oplevede Adam Simonsen en fattigdom, hvor musikere og musikstuderende ikke havde råd til ordentlig undervisning på deres instrumenter. Han har derfor udviklet Play with a Pro - masterclasses til download med verdens bedste blæsere, musikere og musikpædagoger.

DMF100

Bor man ved Jammerbugten eller på Anholt har DMF´s 100-års-jubilæums-sommerkoncerter været svære at undgå. D-A-D på Anholt gav genlyd i hele Danmark. Og DMF’s musikkaravane - først med Mek Pek og Habbasutternes børnekoncerter og siden med Le Freak - fik gang i badebyerne ved Jammerbugten.

Roskilde 2011

Hvordan forbereder man sig på at åbne Orange Scene, og hvordan planlægger man at spille på de store scener? Det har vi spurgt musikere fra Veto, WhoMadeWho og De Eneste To om, efter de spillede på årets Roskilde Festival. Her holdt DMF også en regnvåd fødselsdagsfest med lagkage og fuldt hus på Sort Scene.

Globetown

Musikken kan åbne dørene og forbedre samarbejdet mellem Danmark og Afrika. Det er de erfaringer, Globetown har gjort sig i deres arbejde for bedre kontakt og mere samarbejde med de afrikanske lande gennem musik og sport. I forbindelse med Smukfestival sender Globetown en container med gear og grej ned til en afrikansk musikfestival.

Drømme på indlandsisen

Den nye generation af grønlandske musikere er godt på vej ud i den internationale musiksfære. De unge musikere har en tro på sig selv og deres musik og ser hele verden som deres arbejdsplads. Men der skal mere end en engelsk oversættelse til, for at de kan få international opmærksomhed.

Shortcuts gennem Sydstaterne

Guitarist og sanger Torsten Lefmann drog med bil og to venner gennem syv amerikanske sydstater på en 3000 kilometers rejse gennem fedme, fattigdom og fængsler. Men også gennem et land med en enestående musikalsk kultur og tradition og musikere, der lever for musikken.

Dagbog

Hvordan holder man styr på fem nordjyske badebyer, to forskellige bands, en Hjem-Is-bil og en Tuborgvogn - på en gang? Det fortæller projektleder Anders Fromberg, der i august stod for DMF’s musikkaravane ned langs Jammerbugten.

Lyd til 100.000 mennesker

Det er lidt af en udfordring at lave lyd på Orange Scene på Roskilde Festival. Lyden må ikke blive for kraftig, men den må absolut heller ikke blive for lav. Den skal nå hele vejen rundt på pladsen, men må ikke overdøve de andre scener på festivalen. Og så skal lyden være den bedste.