01-09-2009 Bladarkiv

Musikerfotograf // 090909 … // Hæderspris til Lars Ulrich // Womex // Solmoden festival // Rundt om Lars Wagner // Akustik i studiet // Århus fejrer 125-års jubilæum // Kommentarer fra nettet...

LÆS MUSIKEREN SEPTEMBER 2009 HER

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

Musikerfotograf

Jan Persson har fotograferet alverdens musikere gennem snart 50 år og været tæt på de allerstørste rock- og jazzmusikere gennem tiden. I september bliver han hædret med Jazzformidlerprisen 2009.

090909 …

… er dagen, hvor Beatles igen hives frem af de kommercielle skuffer. Denne gang med nye cd-udgaver af hele bagkataloget, computerspil og herhjemme en teaterkoncert på Østre Gasværk. Datoen er valgt pga. John Lennons magiske forhold til tallet ni.

Hæderspris til Lars Ulrich

Trommeslager og grundlægger af Metallica Lars Ulrich modtog DMF’s hæderspris under sit koncertbesøg København i juli. Han var både stolt og rørt over, at hans første danske pris nogensinde kom fra kollegerne.

Womex

Det er lykkedes Københavns Kommune at få den store verdensmusikmesse Womex (World Music Expo) til København de næste tre år. Womex skal ikke være en lukket fest for messefolk, men skal få verdensmusikken ud i gaderne til københavnerne, håber både arrangører og politikere.

Solmoden festival

Roskilde Festival viste sig fra sin bedste side i 2009. Masser af spændende nye navne at gå på opdagelse i, store kunstnere, der samlede masserne og opfindsom scenografi med rekvisitter og kostumer til at understøtte oplevelserne.

Rundt om Lars Wagner

Den travle tjekkede trommeslager Lars Wagner nåede lige at svare på MUSIKERENs spørgsmål et par minutter inden sin 40-års fødselsdagsfest.

Akustik i studiet

Hvis du ikke kender til det gyldne snit i dit studie, eller er i tvivl om, hvilke lydabsorberende plader du skal bruge, får du her masser af gode informationer og råd til at bygge et supercool studie, hvor akustikken er i orden.

Århus fejrer 125-års jubilæum

DMF Århus fylder 125 år, men er ikke en afdeling, der hviler på laurbærerne. Fremgang, professionalisme og udadvendte aktiviteter præger i dag landets næststørste afdeling.

Kommentarer fra nettet

Michael Jacksons død og den rytmiske musik ud af

kirkerne har været livligt debatteret på MUSIKERENs

hjemmeside og Facebook. Læs uddrag og kommentarer

fra diskussionerne.