01-10-2009 Bladarkiv

Spillestedskrisen // Trio fra tre verdener // Musik som tortur // Kulturordføreren // Betaling for downlån // Levende musik for børn // Væk med huskunstnerordningen // Rundt om Søren Frost // Rørtest // Få din egen webshop...

LÆS MUSIKEREN OKTOBER 2009 HER

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

Spillestedskrisen

Musikerne står stadig nederst på spillestedernes lønningslister. Størstedelen af budgetterne går til mursten, administration og den daglige drift. Med regeringens finanslovsudspil vil man fastfryse støtten de næste seks år - nu som erhvervsstøtteordning. Og det kommer hverken spillesteder eller musikere til hjælp. MUSIKEREN har kigget dybt i spillestedernes budgetter.

Trio fra tre verdener

Guitaristen Mikkel Nordsø, harpenisten Tine Rehling og tabla-spilleren Ole Theill har deres musikalske rødder i tre vidt forskellige stilarter – jazz/fusion, klassisk og indisk musik. Alligevel formår de at skabe ét fælles musikalsk univers.

Musik som tortur

Britney Spears' og Metallicas musik bruges som tortur, når terrormistænkte fanger i amerikansk varetægt skal knækkes.

Kulturordføreren

Mogens Jensen er Socialdemokratiets kulturordfører. Han kunne blive den næste kulturminister og har visionerne i orden og en vilje til at få kulturen øverst på dagsordenen.

Betaling for downlån

Musikeres indtjening på abonnementsordninger hos fx TDC PLAY er minimal set i forhold til cd-salg, som dog er stærkt dalende. Til gengæld bliver man eksponeret, der hvor lytterne er. Det er en stor succes for teleselskaber, men har musikbranchen solgt sig selv for billigt, og hvad får musikerne ud af det? 

Levende musik for børn

LMS står for Levende Musik i Skolen. De har for øjeblikket stor succes med musiktilbud til skoler i hele landet. Vi har talt med LMS, musikere og musikudvalget om, hvorfor skolekoncerterne er så vigtige for børn.

Væk med huskunstnerordningen

I 2004 indførte regeringen forsøgsordningen, huskunstnerordningen, hvor skoler og institutioner kan søge om støtte til et projekt med en kunstner eller musiker. Ordningen er nu etableret, og viser sig at være en stor succes for både børn, institutioner og kunstnere. Men nu lader regeringen ordningen løbe ud i sandet ...

Rundt om Søren Frost

Han hører Keith Jarrett, er rigtig glad for Miles og har senest købt en Kalimba. Og så arbejder han på en bog om Ed Thigpen.

Rørtest

En rigtig rørfreak ved præcis, hvilket rør der skal bruges for at frembringe en bestemt lyd på forstærkere. To rørfreaks laver en test af rør. Læs her om en meget grundig og gennemgribende test af forskellige 12AX7/E83CC-rør i den bedste ende.

Få din egen webshop

Gateway Music har indgået en aftale med det nystartede firma RedAntenna.com, der tilbyder en brugervenlig shopløsning for musikere, der ønsker at sælge deres musik online.