01-10-2008 Bladarkiv

Det var Kongres 2008 // Det var Kongres 2008 // Hæderspriser // Et nyt liv // Rock fra rendestenen // Bandnavne som varemærker...

LÆS MUSIKEREN OKTOBER 2008 HER

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

Det var Kongres 2008

Der blev diskuteret, lobby’et og udvekslet erfaringer og meninger, da DMF holdt kongres i Randers. En ny hovedbestyrelse blev sammensat, en ny næstformand blev valgt og Anders Laursen blev genvalgt med stående applaus.

For første gang

For flere af de delegerede var det deres første kongres. De fik indblik i en verden af musik og politik, og hvordan et forbund er skruet sammen.

Hæderspriser

Dansk Musiker Forbunds hæderspriser på hver 40.000 kr. gik til dirigenten og basunisten Giordano Bellincampi, violinisten og folkemusikeren Harald Haugaard og jazzbassisten Mads Vinding.

Et nyt liv

Marie Rørbech var professionel pianist på internationalt niveau indtil hun sidste vinter måtte stoppe. Hendes ene finger ville ikke mere. Et helt nyt liv skulle etableres, og en anden karrierevej opfindes.

Rock fra rendestenen

Gutter Island er festivalen for dem, der elsker garagerock og råhygge.

Bandnavne som varemærker

Patent- og varemærkestyrelsen giver gode råd til, hvordan du får retten til dit bandnavn, så du undgår at blive sagsøgt af firmaer eller bands af samme navn.

Dagbogen - fra Bo Jakobsen

På Engelsholms Højskole var Bo Jakobsen arrangør af en fire dages intens sangskriverworkshop med nogle af Danmarks fornemmeste sangskrivere. Læs dagbogen fra dagene.

Vi lever endnu!

Cd-indspilninger er i dag kun beskyttede i 50 år fra udgivelsen. Musikere, der lever i bedste velgående, oplever, at ungdomsindspilninger falder i public domain, og spilles uden betaling.

Måler sig med de bedste

To nye rektorer er kommet til konservatorierne på Fyn og i Nordjylland. Både Inger Allan og Michael Bundgaard mener, at deres konservatorier måler sig med de bedste.

I retten for NHØP

DMF er gået i retten for en sag om NHØP’s rettigheder mod pladeselskabet SteepleChase.

Da Led Zeppelin debuterede...

…stod Jørgen Angel med sin mors feriekamera og tog billeder. Det blev til en glorværdig karriere som rockfotograf i 60’ernes og 70’ernes danske og internationale rockmiljø.