01-10-2005 Bladarkiv

Tragedien i New Orleans// Selskabsmusiker// Beatle Week// Per Frost// Jazzchef...

LÆS MUSIKEREN OKTOBER 2005 HER

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

Tragedien i New Orleans:

For musikere over hele verden betyder New Orleans noget helt uvurderligt. Herfra stammer en rig kultur af musik indenfor mange genrer, og herfra har alverdens musikere fået uvurderlig inspiration. Mange danske musikere har valfartet til byen, som er – var – en musikalsk smeltedigel. Og mange danske musikere har knyttet venskaber i byen.

Selskabsmusiker:

Ole Heden er selskabsmusiker med stor erfaring med at holde en fest i gang. Det handler ikke kun om musikken, men også om timing og fornemmelse for, hvad selskabet vil have. En balance, hvor man hele tiden skal ”træde på franske kartofler” og kan risikere at ende som ”en halvåndssvag orgel-Børge”. Men for det meste går det godt.

Beatle Week:

MUSIKEREN har været til Beatle Week i Liverpool. Det danske tribute-band Beat The Meetles og hundredvis af andre bands prøvede kræfter med Beatles-repertoiret og fejrede gruppen i deres egen fødeby.

Per Frost:

"Gnags var en tyve år lang uddannelse," siger guitaristen Per Christian Frost, der modtager årets Ken Gudman Pris. Han har været en del af den danske rockscene siden 1968, da han som 13-årig spillede sit første job på en kro uden for Århus.

Jazzchef:

Signe Lopdrup har stået i spidsen for Copenhagen Jazzfestival de seneste fem år og fortæller åbenhjertet om sine oplevelser og om fraværet af store navne og opmærksomhed i radioen, der gør jazzen mindre synlig i den brede befolkning.

Fløjtekonvent:

Fløjtenisten Christine Christiansen fik fyldt ørerne til randen med fløjtemusik og forelskede sig hovedkulds i de blide toner fra en japansk shakuhatchi, da hun besøgte verdens største fløjtekonvent i San Diego. Læs rejseberetningen fra fire intense dage.

Lavprisinstrumenter:

MUSIKERENS grejredaktion har besluttet at finde ud af, om lavprisinstrumenter i supermarkeder er af tilstrækkelig kvalitet. Denne gang med fokus på trommesæt.

Musikalsk blindtest:

MUSIKEREN præsenterer musikere for musik, som de skal gætte og fortælle om. Denne gang med Henrik Marstal.