01-11-2011 Bladarkiv

Maestro for de mange Ny formidling af klassisk underholder bredt. // Fra FM til DAB 40 gange lavere indtægt for musikere // Genreorganisationerne Hvem er de og hvad vil de?   + Stor reportage fra Vingtageshov i Svendborg

LÆS MUSIKEREN NOVEMBER 2011 HER

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

Maestro for de mange

Underholdningsprogrammet Maestro har med anderledes formidling og kendte ansigter gjort klassisk musik til leg og underholdning. En taktisk god investering i disse år, hvor den klassiske musik har trange kår med trusler om lukning af orkestre, P2’s overgang til DAB og færre publikummer til koncerterne.

Fra FM til DAB

Når en musikstilart falder uden for mainstream kaldes den en nichegenre. I DR har man lagt al nichemusik som klassisk, jazz, folk og worldmusic over på digital-radio og DAB. Den overgang koster musikerne 97,5 procent indtægtsnedgang, og kan få betydelig konsekvenser for musikeres generelle indtjening.

Genreorganisationerne

Genreorganisationerne dækker over forkortelser som ROSA, SNYK, WMD, FFS og JazzDanmark. Vi tager på rundtur i de fem organisationer, der er sat i verden for at fremme forskellige musikmiljøer og musikeres muligheder i Danmark og udlandet.

Nye forventninger til orkestermusikere

Det er ikke længere nok at være den bedste på sit instrument. En plads i et orkester kræver også evne og vilje til at formidle musikken og orkestrets arbejde bredt, sige flere orkesterchefer. Men hvilke musikeregenskaber går orkestercheferne og deres orkestre efter? Og er vi gode nok?

Med DMF på Popkomm

DMF’s afdelinger i Købehavn og Aarhus havde for tredje gang slået pjalterne sammen og arrangeret et fælles dansk fremstød under titlen Danish Invasion for sammenlagt syv danske bands, der havde potentiale på internationalt plan.

LÆS MUSIKEREN NOVEMBER 2011 HER

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

Pas på, når du sampler

Djuma Soundsystems lavede en ulovlig sampling af Atilla Engins guitartema fra nummeret ”Turkish Bizz”. Erstatningen blev i retten opgjort til knapt 750.000 kr. for brug af ca. 10 sekunders melodifrekvens.

Sikring og forsikring ved skybrud

Mange musikere frygter det næste store regnfald, og derfor har MUSIKEREN samlet nogle erfaringer efter sommerens store uvejr. Få svar på hvordan du undgår vandskader, når der er skybrud? Og hvad du gør, når skaden er sket? Læs mere på www.dmf.dk/forsikring

Vintageshow 2011

Solskin, Stratocastere og svenskere i Svendborg er overskriften på dette års Vintage Guitar Show i begyndelsen af oktober. Guitar- og instrumentudstillinger, clinics med kendte musikere og en 100-års-jubilæumskage for DMF samlede de messeglade guitarentusiaster.