01-11-2009 Bladarkiv

Stormvarsel // Mellemfolkelig – ikke folkelig // Kontrolleret anarki // Guitaristerne...

LÆS MUSIKEREN NOVEMBER 2009 HER

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

Stormvarsel

Johan Wohlert og Pernille Rosendahl har efter en omtumlet og mediefokuseret debutudgivelse selv taget teten i karrieren. Frem for at lade sig føre af sted af store pladeselskaber, holder de fast i deres egne idéer om et hands-on musikerliv.

Mellemfolkelig – ikke folkelig

Benny Andersen skriver sange, historier og digte på dansk, kommenterer danskerne og har komponeret en ægte, dansk evergreen - Svantes Viser – om en svensker. Men den danske mentalitet over for fremmede gør ham så vred, at han mister lysten til at være dansker. 

Kontrolleret anarki

Thomas Sandberg er oprindeligt uddannet slagtøjsspiller, men vil meget mere. Med Statens treårige arbejdslegat i ryggen og titler som komponist, performer, musiker og skolemusiker har han skabt en ny forestilling, der bygger på hans eget nyudviklede software og teknologiske eksperimenter.

Guitaristerne

Ken Hammer fra Pretty Maids og Flemming C. Lund fra The Arcane Orders er begge guitarister af den hårde slags. Heavy Metal og Death Metal er deres hjemmebane. Men hurtige soli og lir er ikke nok for dem. Der skal masser af sjæl og blues ind i musikken før den holder.

Papir på sangskriveriet

En ny uddannelse på Det Rytmiske Konservatorium i København skal sætte fokus på sangskrivningen. Den skal kunne få de studerende til at leve af at skrive sange. Ikke blot til sig selv, men til salg.

Dagbogen: Lisa Klint

Det er fem hektiske dage den ny direktør for Musikzonen beskriver i sin dagbog. Hendes egen beskrivelse af dagene op til og lige efter offentliggørelsen af hende, giver et billede af kvinden, der skal føre dansk musik og erhvervsliv sammen ind i en ny æra.

Visuelt liv i musikken

Et nyt software kan give selv små bands mulighed for selv at designe deres sceneshow på bagtæpperne. Guitaristen og medialogistuderende Mircea Eftemie har udviklet muligheden for at bruge både grafik, billeder og videosekvenser live.

Rundt om Peter Danstrup

Bassisten Peter Danstrup har både været rektor på Rytmekons og lige ved at blive skudt ned af en HA-rocker på Christiania under en koncert.

Vintage Guitar Show

Her mødes nørder, connaisseurs, nybegyndere, entusiaster, nysgerrige, købere, sælgere, kiggere og nydere. Alle har de ét til fælles – en stor kærlighed til gamle guitarer.