01-11-2005 Bladarkiv

Et hus der peger fremad// Kashmir// Musikkens frie fugle// Musiklæren i midten...

LÆS MUSIKEREN NOVEMBER 2005 HER

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

Et hus der peger fremad

Husets nye leder Susanne Docherty kæmper for at slå Københavns største kulturhus’ nye profil fast i publikums bevidsthed. Huset skal være det kulturelle kraftcenter, hvor upcoming musikerne kan møde deres publikum, og stedet skal danne ramme om ungdomskulturens kreative vækstlag.

Kashmir

Kashmir har netop udgivet et nyt album med gæsteoptræden af både David Bowie og Lou Reed. Forsanger Kasper Eistrup beretter om mødet med de to musikalske legender.

Musikkens frie fugle

SP og Lars Danielsson er to af de travleste bassister i den danske rock- og popverden. Et par garvede og erfarne herrer, som elsker at spille og ikke gider høre mere vrøvl. Man skal kunne sine ting, være velforberedt og motiveret.

Musiklæreren i midten

De fleste musikere har en ildsjæl, de er blevet inspireret af. En, der har givet dem glæden ved at spille musik. I Skive hedder han Lars Folmer, er musiklærer og har inspireret unge til at tro på egne evner. Det har hjulpet succeser som Superheroes, Popfilter og Carpark North.

Haugaard & Høirup

Hvor dansk kan man egentlig være? Spørgsmålet er yderst oplagt at stille til duoen Haugaard & Høirup, der nu på ottende år rejser verden rundt med etnisk dansk musik, og som for nylig har udgivet et nyt album med en lang række udenlandske musikere på gæstelisten.

Konkurrencedygtige konservatorier

I septembernummeret af MUSIKEREN blev der i en artikel stillet spørgsmålstegn ved kvaliteten af
konservatoriernes orkesteruddannelser. Brian Mikkelsen tager her til genmæle.

Musikalsk blindtest

MUSIKEREN præsenterer musikere for musik, som de skal gætte og fortælle om. Denne gang med Giordano Bellincampi.

Softwaretest

Der findes et væld af plug-ins og virtuelle instrumenter, der tilbyder musikeren en hjælpende hånd til musikproduktion, sangskrivning eller øvning. Vi sætter spot på udvalgte brugbare og kreative produkter inden for området klaver, guitar, bas og trommer.