01-03-2008 Bladarkiv

Myspace-generation // Flowskrivning // Musikere i folkeskolen // Antipiratgruppen // Sangens År // DMF on Tour // Spilleglæde i Malawi // Åbne ører i Kina // Midem // NAMM //

LÆS MUSIKEREN MARTS 2008 HER

Myspace-generation

De kaster sig velforberedte ud i musikken, har en sikker stil og er knalddygtige musikere. Myspace-generationen tror på deres projekt og går efter spilleglæde og succes uden at vente på pladeselskaber.

Flowskrivning

Forfatteren Bo Skjoldborg hev sig selv ud af skriveblokeringer med teknikker som flowskrivning, cut-up teknik og konstruktive forstyrrelser. Nu hjælper han andre skrivende videre.

Musikere i folkeskolen

Kan og skal musikere kunne undervise i folkeskolen. Nej, siger formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, ikke uden en to-årig merituddannelse. Ja, siger rektor på RMK Henrik Sveidahl, det er på tide at nedbryde barriererne i musikundervisningen.

Antipiratgruppen

Der kæmpes stadig med ulovlig kopiering af musik på nettet. Følg Antipiratgruppens arbejde.

Sangens År

År 2008 er udnævnt til Sangens År. Over 500 arrangementer er allerede meldt til sekretariatet, og mange flere vil dukke op. Men kan man få den sangløse generation ind i fællesskabet?

DMF on Tour

Fem flotte koncerter for selskabsmusikere har siden januar trukket fulde huse landet over. En succes for både Forbundet, DMF-medlemmer og andre interesserede.

Spilleglæde i Malawi

Som uddannet cellist tog Anja Lillemaelum med Folkekirkens Nødhjælp til Malawi. Der er musik alt andet end noder og øvelokaler. Musikken er deres livskilde.

Åbne ører i Kina

Mark Solborg tog med sin kvartet til Kina og fik både musikalske og masser af kulturelle oplevelser med hjem.

Midem

DMF var på pletten til Midem i Cannes, hvor musikbranchen promenerede og Dúné blev European Border Breakers Award.

NAMM

MUSIKEREN var til verdens største instrumentmesse i Los Angeles. Med sig hjem tog de en masse spændende instrumentnyheder, videoklip og interviews med prominente folk i branche.

Se videoer fra NAMM 2008 i videogalleriet og tilmeld dig videopodcast ved at klikke her.