01-03-2007 Bladarkiv

Østrogen i rytmegruppen//Enlige svaler//Kreative ledere//At lytte er at lede//Professor med pondus...

LÆS MUSIKEREN MARTS 2007 HER

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

Tema: Kvinder i musikbranchen

Den nye kvinde

Kvindelige ledere, bestyrelsesmedlemmer, virksomhedsdirektører og selvstændige vil poppe op alle vegne inden for de kommende 10 år. I fremtidens samfund vil det handle om, hvilken person du er, og ikke hvilket køn du har, mener fremtidsforsker Maria-Therese Hoppe.

Østrogen i rytmegruppen

Der er ikke mange kvinder i de danske rytmegrupper. Vi har fundet to trommeslagere og en bassist, der hellere vil anerkendes som musikere end genkendes som pigen i bandet.

Enlige svaler

Nogle steder i musiklivet er det temmelig sjældent man støder på kvinder: fx som dirigenter foran de store orkestre, dj’en bag pulten, musikanmelderne i dagbladene eller musikcheferne på festivalerne. Hør dem selv fortælle hvorfor.

Kreative ledere

En orkesterleder, en festivalsleder og en leder af et musikteater. Alle tre kvinder, der brænder for musikken og for at gøre en ekstra indsats på netop deres kerneområder.

At lytte er at lede

Mændene dominerer stadig i ledelsen af dansk musikliv. I organisationer, bestyrelser, pladebranchen har kun få kvinder fundet sig en stol. Vi har talt med fire af dem, der alle føler sig mægtig godt tilpas på toppen.

Professor med pondus

I de musikpædagogiske fag har der længe været lige så mange kvinder som mænd. Men øverst i musikuddannelsessystemet sidder kun én kvindelig professor, Inge Marstal.
Andre artikler

Alsion

Sønderjyllands Symfoniorkester fik i februar deres nye koncertsal. Akustisk er salen på højde med de bedste europæiske koncertsale. Det betyder langt bedre arbejdsvilkår for musikerne.

Charlie spiller danskpop

Dansktoppen har længe været forsømt af medierne. Men nu forsøger et nyt program på TV Charlie at råde bod på det forsømte, og forny genren ved bygge bro mellem dansktoppen og de øvrige musikgenrer. Det bliver til danskpop.

NAMM

Bevæbnet med kamera, videokamera, mikrofoner og kuglepenne tog grejredaktionen til Los Angeles for at tjekke alt det nye gear ud, der kommer på markedet det kommende år. Læs her reportagen fra et guitareldorado.