01-03-2006 Bladarkiv

Mobilen er musikkens fremtid// Gateway// NHØP// OrkesterEfterskole// Postkort fra livet...

LÆS MUSIKEREN MARTS 2006 HER

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

Mobilen er musikkens fremtid

På MidemNET, det årlige forum for musikkens møde med kommunikationsteknologien, var den vigtigste pointe, at musikere kan distribuere og markedsføre musik som sms’er via mobilen.

Gateway

Dansk Musiker Forbund er efter længere tids forberedelse nu klar med et nyt medlemstilbud: DMF’s egen musikdistribution og rådgivning i alle forhold omkring at udgive selv. Alle medlemmer kan få deres musik udgivet og distribueret herigennem, men de sørger selv for markedsføring. Navnet er Gateway og er gør-det-selv musikerens port til musikmarkederne.

NHØP

Danmarks største internationale musiknavn inden for jazzen nåede at sætte sit umiskendelige præg på jazzmiljøet i hans mere end 40 år lange karriere som bassist. Mange af hans musikalske venner optrådte ved mindekoncerten den sidste dag i januar. Vi bringer et udpluk af Jan Perssons stemningsbilleder fra begivenheden.

OrkesterEfterskole

På en forblæst bakke i udkanten af Holstebro ligger en klynge røde huse og et fælleshus, der huser landets eneste orkesterefterskole for unge klassiske musikere – tilsammen er der et helt symfoniorkester.

Postkort fra livet

Poul Krebs har samlet sine musikalske venner og fortolker danskernes historier og bekymringer, som de har fortalt til P4.

Bollywood

Bollywood er verdens største filmindustri, der beskæftiger næsten 1.000 musikere. Men i et land, hvor musikken er en del af sjælen og ikke læres på skoler, og hvor én optræden bestemmer lønnen flere år frem, har professionen musiker en helt anden klang end i Danmark.

Messespecial

Læs om den selvstemmende guitar og mange andre nyheder fra Winter Namm 2006.