01-03-2010 Bladarkiv

Et perfekt instrument // Missing voices // Metal Awards // Rundt om Niklas Sivelöv // Grand Prix på et afbud // Rockmuseum på turné...

LÆS MUSIKEREN MARTS 2010 HER

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

Et perfekt instrument

Træsorter, hestehår og forfinet værktøj fylder gulve og vægge i violinbygger Hoffmanns værksted. Et besøg hos ham er et studie i detaljens rigdom og perfektionen som mål.

Missing voices

Annette Bellaoui har en mission: at hjælpe de muslimske kvinder, der ønsker at blive musikere, ved hjælp af et netværk af kvindelige muslimske musikere. Det er ikke en let opgave, når fordomme og traditioner truer med at spænde ben for det idealistiske projekt.

Metal Awards

Testoteronen flyder om kap med fadøl og håndtegn, når det årlige Danish metal awards vælter Amager Bio omkuld. Udlandet har for længst forstået at sætte pris på den danske metalscene. Ved årets DMeA gjorde de optrædende bands det tydeligt hvorfor.

Det mystiske X orkester

Bag X Factors døgnfluer arbejder rigtige musikere hårdt under live-showene. The X Orchestra omarrangerer ugens numre for deltagere og dommere og sørger for, at de holder sig inden for de to minutter, seerne har tålmodighed til.

Rundt om Niklas Sivelöv

Hans Steinway hedder Elena, hans yndlingsmusik er Bachs Das Wohltemperierte Klavier, og så synes han, at blyant og papir er det hurtigste redskab til at skrive musik med. Mød pianisten og professoren Niklas Sivelöv.

Grand Prix på et afbud

I to år har sangskriver Marcus Winther-John forsøgt at få en sang med i Dansk Melodi Grand Prix. Og begge gange har en tynd konvolut med et standardafslag været resultatet. Indtil et pludseligt telefonopkald gav adgang til MGP på første række.

Rockmuseum på turné

Fra marts drager Danmarks Rockmuseum på turné i hele landet. Målet er at indsamle effekter, der kan fortælle Danmarks rockhistorie. Også dine instrumenter, demoer eller fanbreve kan ende i en montre.

Nedskæringer rammer musikere

Når Københavns Kommune med kort varsel skærer i en række daginstitutioners udvidede åbningstider går det ud over musikere, musikundervisere og andre faggrupper med skæve arbejdstider.

Gør-det-selv MUSIKEREN

Giv lidt af dig selv gennem en blog. I denne måned kan du lære, hvordan du kommer i gang, hvad du kan skrive om, og ikke mindst, hvordan du får folk til at læse den.

Test: JamHub

Det stille øvelokale er ikke længere en illusion. Med Jam-Hub kan man fyre den max med bandet i soveværelset, uden hverken naboer eller samboer bliver forstyrret. Og det er ikke helt dumt, mener Torsten Testman.

NAMM 2010

Yamahas stagepiano CP1, TC Electronics nye Polytune og den nye Marshall-forstærker er blot tre af de nyheder, instrumentbranchen diskede op med på dette års NAMM-messe i LA. Men de helt store sensationelle nyheder bød 2010 ikke på.