01-05-2011 Bladarkiv

Færdig på kons - og så videre // Jacob Bellens - musikken er det sikre valg // Moderne musikhøjskoler: - personligt talent med afsæt i fællesskabet + Grej: Nyheder fra Frankfurt + Test af Sennheiser MK4...

LÆS MUSIKEREN MAJ 2011 HER

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

Færdig på kons – og så videre

Verdenen venter derude på den anden side af konservatoriets tykke mure. Men det er ikke altid lige let at få gang i musikerkarrieren, når den faste stilling i orkestret glipper, og spillestederne lukker kassen i for freelancemusikerne. Fire nyuddannede musikere og fire musikere med flere års erfaring fra virkeligheden fortæller om drømme og realiteter.

Det sikre valg

Jacob Bellens er forsanger i blandt andet I Got You On Tape, men ser ikke sig selv som sanger. Han mener, det er langt bedre at have talent og noget at byde på, end at være perfekt på sit instrument. Originalitet og kreativitet er det bærende for den autodidakte musiker.

Den indre Dommer

Som udøvende kunstner kan det være svært at finde balancen mellem konstruktiv kritik og selvkritik, og det er let at slå sig selv i hovedet efter en mindre god performance. Sangerinden Ulla Munch og psykolog Kim Nygaard har undersøgt den indre dommer nærmere.

Fra sammenspil til sangskriverværksted

Den moderne musikhøjskole griber fat i den enkelte deltagers unikke talent og lader fællesskabet være afsættet for personlig sangskrivning og tro på egne evner. MUSIKEREN har besøgt Oure Sport og Performance og set på Oure Music, der dækker musiklinjerne på højskolen, efterskolen og gymnasiet.

Tinnitus – hvad gør jeg

Der er gang i tinnitusforskningen verden over. Og der er mere og mere hjælp at hente for de mange musikere, der dagligt lever med hyletoner for ørerne og nedsat hørelse. Audiologopæd og cand.mag. Susanne Nemholt rådgiver folk med tinnitus på kommunikationscentret i Region Hovedstaden.

Film på nettet

Kom i gang med at lave film til nettet, råder Gør-det-selv-MUSIKERENs skribent, Maiken Ingvordsen. Film fanger opmærksomheden og er et effektivt redskab til markedsføringen, salg og branding af musik generelt.

Grejtest: Sennheiser MK4

MK4 er den første ”side-adress”-mikrofon fra Sennheiser. Dvs. en mikrofon, hvor man taler eller synger i siden af mikrofonen. Og så er det en studiomikrofon med gode muligheder – til en spændende pris. Men hvordan lyder den?

Grej: Frankfurt Musikmesse

Igen i år lagde den tyske by Frankfurt navn til Europas største instrumentmesse. MUSIKEREN var til stede og præsenterer her et væld af de nyeste tiltag fra alverdens forhandlere.