01-05-2009 Bladarkiv

Heavy Metal på første klasse // Musikkens kraft // Bolsjefabrikken // Musikfaget bløder // Succes med samarbejde...

LÆS MUSIKEREN MAJ 2009 HER

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

Heavy Metal på første klasse

For trommeslageren Lars Ulrich er kontakten med fansene en vigtig del af dét at være musiker. Han husker selv, hvor vigtigt det var for ham at møde sine idoler. Han fortæller i dette interview til MUSIKEREN, hvordan Metallica efterhånden er stabiliseret efter op- og nedture gennem 28 år.

Musikkens kraft

På Rigshospitalet i København optræder to musikere, Lisbeth Sagen og Per Worm, flere gange om ugen for langtidssyge børn, deres søskende og forældre. Det skaber ikke blot glæde hos de syge, men har også en terapeutisk virkning, mener fagfolkene omkring børneafdelingen.

Bolsjefabrikken

I Københavns nordvestkvarter blandt nedlagt industri og rockerborge, har en gruppe unge fået lov til at låne den nedlagte Nørrebro Bolsjers bygninger. De har nu dannet kunstforeningen Bolsjefabrikken. Her er billige øvelokaler, spillesteder, atelier og ikke mindst en ånd af frisind og kreativitet, som endnu ikke er blevet kommunaliseret.

Musikfaget bløder

Regeringen ønsker samarbejde mellem konservatorier og professionshøjskolerne om at få bedre musikundervisning på skolerne. Men seminarierne og konservatorierne ser ikke samarbejdet som den gyldne løsning.

Succes med samarbejde

På Nørrelandsskolen i Holstebro begynder den første danske musikklasse i børnehaveklassen efter sommerferien. Et samarbejde mellem den lokale musikskole og folkeskolen har ført til denne mulighed.

Kulturboom ved havnefront

Det gamle kraftværk Nordkraft er ved at blive omdannet til en kæmpe kulturcentrum med spillesteder, øvelokaler og idrætshaller. Som nabo vil Musikkens Hus rejse sig med den klassiske musik. MUSIKEREN har været på besøg.

Lad mægleren tage konflikten

Konflikter er til for at løses. Og det kan de blive, hvis man er åben for at ændre på sine mønstre og kommunikationsformer med hjælp fra en konfliktmægler. Det oplevede bandet Klezmofobia, der i takt med deres voksende succes fik flere og flere konflikter internt i bandet.

Rundt om Ida Nørholm

”Rundt om …” er en ny klumme, hvor MUSIKEREN hver måned tager en tur 360 grader rundt om en musiker. Cellist Ida Nørholm indleder klummen.

Gear

I begyndelsen af april slog den årlige instrumentmesse i Frankfurt dørene op med instrumentnyheder for enhver smag.

Grej: Om decibel

Hvad er det nu, decibel er for noget? Grejredaktør Nils Harbo har undersøgt sagerne, og giver en grundig beskrivelse af, hvordan man måler lyd, og med hvilke instrumenter.

Find dit job på JOBSCENEN.dk

JOBSCENEN er Danmarks første samlende jobportal for kunstnere og kreative, udviklet af Artlab.