01-05-2008 Bladarkiv

I søgelyset // Talentkonkurrencer // Styrk kreativiteten i skolerne // BreakFast Club // Play // Kronik // Pick-up'er

LÆS MUSIKEREN MAJ 2008 HER

 

I søgelyset

MUSIKEREN sætter fokus på musikere, bands og ensembler, der i disse år pibler op af den danske muld inden for en bred vifte af stilarter og genrer.

Talentkonkurrencer

Hvor nogle musikere bruger mange år på at kæmpe sig op af berømmelsens stige, bliver andre berømte over night. Talentkonkurrencer i tv sparker en karriere i gang, som ofte ikke holder meget længere end til kameraerne slukker.

Styrk kreativiteten i skolerne

Både lærer og elever ser musikundervisningen i skolerne som en pause fra de ”vigtige” fag. Det kom frem ved DAMUSA’s konference om børns læring og udvikling. Denne holdning skal ændres, og de kreative fag styrkes. Så bliver børnene klogere.

BreakFast Club

Det er svært for nye bands at få koncerter på de anerkendte spillesteder. BreakFast Club hjælper upcomings inden for i varmen med fælleskoncerter på bl.a. Vega i Købehavn.

Play

Download al den musik du vil fra TDC’s nye musiksite Play. Så længe du har abonnementet, kan du beholde musikken på din telefon eller computer.

Kronik

”Fedterøvenes smålighedsperiode” kalder Erik Moseholm, Per Nørgaard og Svend Erik Jensen den periode vi gennemlever lige nu. De har skrevet en udførlig liste over alle de områder i musikkens verden, der er skåret i økonomisk af den nuværende regering.

Pick-up’er

Peter Stub har solid erfaring med guitarer og pickupper. Sammen med fire kolleger har han afprøvet og testet nye pickupper til ”gamle” Fender-guitarer.