01-05-2007 Bladarkiv

En af verdens bedste // Billetkrig i slaraffenland // Dødsmetal i islamisk højborg // På pilotprojekt i USA // Dansk jazzbasspils stamfar // Frankfurt

LÆS MUSIKEREN MAJ 2007 HER

En af verdens bedste

Da fløjtenist Ulla Miilmann i januar fik meddelelsen om, at hun var nomineret til en amerikansk Grammy, gav det hende igen troen på, at hun er havnet på rette hylde som musiker.

Billetkrig i slaraffenland

Danskernes lyst og mulighed for kulturelle oplevelser vokser proportionalt med friværdien. Det giver de store billetsalgsfirmaer øget vækst. Men nye små firmaer er parat til kampen mod de store spillere.

Dødsmetal i islamisk højborg

Fem musikere mødes i et mørkt øvelokale, der ligger i en afsides sidegade i det religiøse Aleppo i Syrien. De spiller dødsmetal og blasfemiske sange, og vil højest sandsynlig blive anholdt for det ved deres kommende koncert.

På pilotprojekt i USA

Bandet Funky Nashville er med Music Export Denmarks stipendieordning på en tre måneders koncert- og kontakttur i USA og Canada. Nye kontakter og muligheder vælter ind.

Dansk jazzbasspils stamfar

Man kan være enig eller uenig i Niels Foss rolle som stamfar til dansk jazzbasspil. Men sikkert er det, at han har haft stor betydning for en hel generation musikere, og nu modtager den europæiske Django d’Or pris.

Frankfurt

Grejredaktionen har været i Frankfurt til instrumentmesse. Og de har gode nyheder med hjem.