01-05-2006 Bladarkiv

Marilyn Mazur// Weblogs// Dyre drømme om USA// Talentudvikling// Tilbage til New Orleans...

LÆS MUSIKEREN MAJ 2006 HER

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

Marilyn Mazur

Percussionisten Marilyn Mazur har fået endnu en anerkendelse ved at blive portrætteret af Christian Braad Thomsen i dokumentarfilmen The Princess of Percussion. En varm beskrivelse af en lang karriere, som nu har bevæget sig ind i en ny fase efter stjernestatus som musiker for Miles Davis og et årelangt samarbejde med Jan Garberek.

Weblogs

Den nye hit på nettet er weblogs, som også musikere kan bruge til at få bedre kontakt til publikum og sprede musik udenom kommercielle barrierer.

Dyre drømme om USA

Siden Kim Larsen og D:A:D gjorde de første tilnærmelser til mulighedernes land, er grænserne for at tage til USA og spille blevet trukket skarpt op. Hvis man ikke kender reglerne, kan man komme galt af sted – og i værste fald ødelægge karrieren.

Talentudvikling

Talentudviklingsprojektet for de 11-17-årige på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium sætter ind, hvor fødekæden har sit svageste led.

Tilbage til New Orleans

I august sidste år blev New Orleans ramt af omfattende oversvømmelser efter orkanen Katrina. Esben Just besøgte med tilbageholdt åndedræt sin anden hjemby i februar for første gang siden katastrofen. Vi bringer hans personlige beretning.

Oversete debutanter

Debutanternes drøm er at opnå synlighed omkring debutkoncerten, men det bliver stadig sværere at trænge igennem til medierne. Tænk i alternativt, lyder rådene.

Softinstrumenter

Der findes et hav af plug-ins og virtuelle instrumenter, der tilbyder en hjælpende hånd til musikproduktionen. Vi tester tre udvalgte softinstrumenter, der gør musikproduktionen lettere.