01-05-2010 Bladarkiv

Karatemusikerne // Folkemusikkens creme fraiche // Den højeste fællesnævner // Gensidig forståelse // Bliv klogere på musikbranchen // Postkort med udsyn...

LÆS MUSIKEREN MAJ 2010 HER

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

Karatemusikerne

Dojo, shinden og japanske skrifttegn afløser instrumenter, forstærkere og noder, når musikere mødes på Gl. Kongevej i København for at dyrke deres passion, karate. Parallellen mellem musik og karate er ikke til at komme uden om: man glemmer sig selv og bliver en del af en helhed og lærer at samle energien, når der skal ydes en maksimal præstation.

Folkemusikkens creme fraiche

I Gellerup ved Århus bor Grup2000, der spiller tyrkisk folkemusik. De vælger at moderere akkorderne og taktarterne, så flere danskere kan feste med.

Den højeste fællesnævner

Eva Fock er musiketnolog og forfatter. Hun mener ikke, den traditionelle folkemusik skal tilpasse sig de danske og vestlige musikvaner, da den risikerer at blive middelmådig i begge kulturer.

Gensidig forståelse

Peter Hvalkof har hænderne dybt begravet i verdensmusikken i Danmark. Han mener, at gensidig dialog og erfaringsudveksling er vejen frem, hvis man vil trække danskere til etniske koncerter og omvendt.

Bliv klogere på musikbranchen

SPOT 2010 byder traditionen tro på meget andet end upcoming musik. Både fredag og lørdag kan man med fordel hvile ørerne og lægge vejen forbi et af de mange seminarer om musikbranchen.

Postkort med udsyn

”Postkort Med Udsyn” er et nyt samarbejde mellem URU og MUSIKEREN, hvor musikere, der studerer i udlandet skriver hjem om deres oplevelser, de fede spillesteder og den bedste café i den by, de opholder sig i. Christian Windfeld fra URU skriver hjem fra Stokholm.

TDC PLAY/IFPI versus KODA

TDC PLAY har trods enorm succes i 2009 lavet en aftale med pladeselskaberne om at betale et lavere beløb for brugen af musikken. KODA har sagt nej til tilbuddet, hvilket har skabt konflikt.

Unge i DMF

URU er DMF’s landsdækkende ungdomsråd. De fem deltagere er et taskforce, der kommer med nye idéer og konkrete tiltag til at værge nye medlemmer af lidt yngre dato.

Jazzen på danmarkskortet

Det var lidt af et kulturchok, da den første jazz kom til Danmark. Synkoperede rytmer og sorte musikere var ikke comme il faut i datiden underholdningsbranche, fortæller Erik Moseholm.

Alicia’s Keys

Pianisten Alicia Key har fået samplet sit Yamaha-flygel og i samarbejde med firmaet Native lavet software-piano Alicia’s Keys. MUSIKEREN er de første i verden, der tester det.