01-06-2010 Bladarkiv

Drengenes klub // Grovkornet video // Postkort // Bjergsang i Århus // Fra gulerødder til gullash // Musikskoleforandring...

LÆS MUSIKEREN JUNI 2010 HER

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

Drengenes klub

Tivoli-Garden er en musikuddannelse for livet, der kræver mange ugentlige timer og fast disciplin. Til gengæld går man i landets bedste musikskole, mener både tidligere og nuværende drengegarder. Faldende ansøgertal kan gøre det nødvendigt at åbne for piger.

Grovkornet video

Vincent Moon var træt af MTV-videoer, der efter hans mening fjerner musikerne fra publikum. Så nu samarbejder han længe med musikerne og laver sine egne videofortolkninger af deres musik.

Postkort

Det er ikke det vilde musikliv, der rykker i Alicante i Spanien. Men Karen Marie Troldborg får til gengæld rig mulighed for at opleve en anden kultur og fordybe sig i musikken under sit ophold som udvekslingsstudent.

Bjergsang i Århus

’Hemereng’ hedder en ny musikgenre, som dansk/kurdiske Rewan Riko har opfundet. Det betyder ”regnbuespektret” og er en blanding af dance-beats, rap, dansk lyrik og traditionelle kurdiske fraseringer. Hans far, Gare Sazkar, er musiker og synger i bandet.

Fra gulerødder til gullash

Musikere kan med enkle gode råd om øvning og performance blive meget bedre. Coach og musiker Line Fredens sammenligner det at øve sig med at forberede en gullash.

Musikskoleforandring

Stemningen mellem ledelse og medarbejdere på Københavns Kommunes Musikskole var i flere år rigtig dårlig og meget lidt inspirerende. Men ved fælles indsats og et coachingforløb blev stemningen vendt til alles bedste – ikke mindst elevernes.

MySpace trin-for-trin

Gør-det-selv-MUSIKEREN viser dig i dette nummer tips og tricks til at oprette eller pimpe din MySpace-side.

Rundt om Nicholas Findsen

Hans kalender er booket, og han spiller både med de store danske bands, i tv-shows og Cirkus Nemo. Men opvarmningskoncerten for Anne Linnet med ungdomsbandet i gymnasiet føles stadig som en af de største oplevelser.

Test af CP1 Yamaha

Der har været talt meget om Yamahas CP1 stagepiano. Og ikke uden grund. Der er både saft, kraft og attitude i det nye piano, der fuldt ud konkurrerer med både Rolands, Korgs, Clavias og Kurzweils topmodeller.

Årets Walde til Thorkild

En dygtig forhandler med hovedet koldt og hjertet varmt. Årets Waldepris går til fløjtenisten Thorkild Dalsgaard.