01-06-2007 Bladarkiv

SPOT // Sonningprisen // Kansas City // Århus-beatet // Pladestøtte // Musikkens dag // Jazzbesparelser i DR // Atlantic Music Event // Musikere i fængsel // Fender

LÆS MUSIKEREN JUNI 2007 HER

 

SPOT

SPOT fyrer den endnu engang af i den jyske hovedstad i begyndelsen af juni. Upcomnings, foredragsholdere, kendte navne og et hav af branchefolk blandes til to-tre dages intensiv musikeufori. Men hvad kan musikere bruge SPOT til?

Sonningprisen

Lars Ulrik Mortensen er årets modtager Léonie Sonnings Musikpris – den største danske anerkendelse, en klassisk musiker kan få. Han er original, kompromisløs og formår at forny barokken og holde musikken levende. Men det hele begyndte med rocken.

Kansas City

Århus mangler. København skriger efter dem. Nu har Odense fået dem. 40 nye lækre øvelokaler med internetadgang, spillested og masser af musik.

Århus-beatet

BliGlad, Kong Salami og Rub & Stub er tredje generation af det sejt swingende reggae- og roots-beat, der gennem de sidste 30 år har præget lyden af Århus.

Pladestøtte

Staten giver hvert år x antal millioner til pladestøtte i Danmark. 4 mio. går direkte til de store multinationale selskaber, der skal støtte danske udgivelser.

Musikkens dag

Musikkens Dag 2007 blev en kæmpe succes. Studerende fra hele landet spillede i svømmebassiner, på togstationer, i børnehaver, på banegårde og rådhuse til stor glæde for de forbipasserende.

Jazzbesparelser i DR

Med de store besparelser i DR ryger bl.a. Jazz Live redaktionen. Dvs. der ikke længere vil blive sendt livekoncerter i radioen. Jazzen er ellers den stilart, der er vigtigst at fange i nuet.

Atlantic Music Event

På Færøerne holder de hvert år Atlantic Music Event. Her kan man snuse til den kæmpe talentmasse øerne gemmer på.

Musikere i fængsel

To overnattende musikere blev fængslet, da politiet ryddede Ungdomshuset den 1. marts i år. 

Fender

Grejredaktionen fik en fornem fremvisning af en Fenders tilblivelse i LA.