01-06-2006 Bladarkiv

SPOT Festival// PowerSolo// Karina Kappel i Kina// Klik '06// Leif Ove Andsnes...

LÆS MUSIKEREN JUNI 2006 HER

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

SPOT Festival

731 danske og nordiske bands ansøgte om at spille på festivalen, der præsenterer over 100 navne på centrale spillesteder i Århus. MUSIKEREN præsenterer nogle af de optrædende.

PowerSolo

PowerSolo shopper gerne i rockens store genbrugsbutik. Men hjemme på lydværkstedet bliver de historiske klicheer klippet op, syet om og sat sammen med nye, originale stoffer til et råt kludetæppe, der bliver imprægneret med stærkt duftende ironi og vanvid.

Karina Kappel i Kina

Karina Kappel tog det kinesiske festivalpublikum med storm på Midi Music Festivals store scene. Festivalen er Beijings rock- og jazzfestival, hvor den kinesiske ungdom kan få fri fra det daglige pres og smage lidt på den vestlige ungdomskultur.

Klik ’06

Bliv stylet og få taget dit bandfoto af en professionel fotograf. Sådan lyder tilbuddet fra DMF’s ungdomsudvalg, UrU, der til efteråret er klar med en landsdækkende fotosession.

Leif Ove Andsnes

Han er nyskabende og spiller alt fra Bach til Bent Sørensen. Han har en eksklusiv pladekontrakt på EMI Classics. Og så er han en eftertragtet underviser. Den norske stjernepianist Leif Ove Andsnes er netop udnævnt til adjungerende professor på Det kongelige danske Musikkonservatorium.

Max Leth

Skønt Max Leth har spillet 18 år med Svend Asmussen, havde de fornemste jazzmusikere i sin kvartet, havde radioudsendelser et par gange om ugen i femten år og indspillede to lp’er, er han ikke tildelt meget spalteplads i jazzleksikoner.

Musik gør klogere

Hvor hører musikken hjemme i vores bevidsthed? Er der forskel på musikeres og ikke-musikeres hjerner? Bassist Peter Vuust står bag ny grundforskning, som skal afsløre flere af hjernens hemmeligheder. Er du musiker reagerer din hjerne på musik, som var det sprog, og det styrker indlæringsevnen.

Konservatoriet på skælvende grund

Repræsentanter fra det klassiske musikmiljø tager bladet fra munden i debatten om, hvordan konservatoriets kommende studiestruktur skal se ud.

BreakFASTclub

Lille Vega stillede scenen til rådighed for Lily Electric og January Jaunt ved premieren på BreakFASTclub, som spillestedet har skabt i samarbejde med DMF.

Det digitale nodestativ

Jan Glæsel tester MusicPad Pro fra Freehand Systems.