01-07-2005 Bladarkiv

D-A-D// Carsten Dahl// Basic Classics//Festivaler for veteraner// Mikael Højris...

LÆS MUSIKEREN I JULI 2005

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

D-A-D:

Et af Danmarks mest prominente rockbands fortæller om samarbejde og arbejdsgang. Læs også om deres grej og gear.

Carsten Dahl:

Han har spillet heavy rock på trommer, men er mest kendt som jazzpianist. Nu kaster han sig over Bachs Goldberg-variationer, der skal indspilles på Deutsche Grammophon.

Basic Classics:

Fem kammerorkestre kom i majmåned til hovedstaden for at markere sig over for politikere og give publikum en musikalsk oplevelse, der ellers er forbeholdt regionerne. Festivalen Basic Classics blev en succes på alle fronter.

Festivaler for veteraner:

Rockfestivalerne bliver domineret af gamle navne, lyder kritiken. Hvad sir' festivalerne selv.

De regionale spillesteder svigter:

Både musikere og medlemmer af DMFs hovedbestyrelse kritiserer de regionale spillersteder for ikke at give lokale musikere mulighed for at spille på de regionale spillesteder. Spillestederne mener ikke, det er noget problem.

Mikael Højris:

Dansk Musiker Forbunds konsulent Mikael Højris rådgiver dagligt både professionelle og upcoming musikere om alt fra kontrakter til støtteordninger. Her fortæller han om sit arbejde gennem 10 spørgsmål til konsulenten.

Firserlyd:

Det hippe for tiden er firserlyd. Med instrumenter som DX-7, Juno 106 og forskelligt andet grej kan du skabe den perfekte retrolyd. Læs her hvilke instrumenter og effekter du kan bruge.

MP3:

Læs om alt det nye inden for MP3-afspillere og formater. Se også nye produkter med indbyggede mp3-afspillere.