01-07-2011 Bladarkiv

Makkerpar: Silja Okking og Emil Balle-Petersen i musikalsk samarbejde // Skousen tilbage: Søgte andre veje, men savnede musikken // Rockens katedraler: Hvad får musikere ud af branchefestivaler? // + Grejtest af high-end guitarforstærker

LÆS MUSIKEREN JULI/AUGUST 2011 HER

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

Historier i sangform

Producer og sangskriverrollerne er med laptoppen som centrum flettet mere sammen end tidligere. Enten i én og samme kunstner eller som Silja Okking og Emil Balle-Petersen, der fletter hver deres spidskompetencer sammen i et musikalsk partnerskab.

Right on the SPOT

Reportage fra en musikalsk smeltedigel, hvor musikalske dogmer og vanetænkning er skiftet ud med alle regnbuens musikalske farver og lydeksperimenter udvalgt specifikt til kunstnerens eget udtryk.

Rockens katedraler

Branchefestivaler har over hele verden fået status af meget vigtige begivenheder for musikere, der slår vinduerne op til den store verden. Musikerne satser masser af tid, ressourcer og penge for at være med. Men hvad får de egentlig ud af besværet?

Kampen om orkesterjob

Orkestre og operahuse nedlægges i Europa og antallet af ansøgere stiger hos de tilbageblevne orkestre. Tusinder af dygtige musikere leder efter nye job[SL1] , og danske musikere konkurrerer mod musikere fra hele verden.

Koncert med skandaledirigent

Den brasilianske dirigent Roberto Minczuk ligger i konflikt med sine egne musikere i Brazilian Symphony Orchestra. Musikerne i Odense Symfoniorkester overholdt deres kontrakt og gennemførte en koncert med den brasilianske dirigent, men ikke uden protester.

Stadig den samme Skousen

En af landets store sangskrivere, Niels Skousen, stod af musikken for 20 år siden.  Men han har savnet den siden og er i dag glad for at være tilbage som sangskriver.

Fokus på unge, imagepleje og hvervning

Inspiration til flere udadvendte arrangementer i forbindelse med imagepleje og hvervning samt fokus på de unge musikere var nogle af de centrale punkter på årets tillidsmandsmøde.

Test af Jet City guitarforstærker

”Alt i alt er Jet City Ampen dog et særdeles godt bekendtskab. Ikke en forstærker, der passer til alle stilarter, men en varm og venlig forstærker, der også sagtens kan bide fra sig, hvis man ønsker det,” konkluderer grejredaktøren i Jet City-testen.