01-07-2008 Bladarkiv

Frontmen og sidemen // Klassiske festivaler // Jazzfestivaler // SPOT // Vesterbro Festival // Film om Roskilde...

LÆS MUSIKEREN JULI/AUGUST 2008 HER

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

Frontmen og sidemen

Hvad skal en frontfigur kunne, og hvordan bakker en musiker solisten op på bedst mulig måde? Læs hvad frontmen og sidemen, der spiller sammen, siger om hinanden og deres egne roller både på og væk fra scenen.

Klassiske festivaler

Fra herregårde, kirker og kulturhuse flyder de klassiske toner ud i sommeren. Rundt om i Danmark arrangeres der festivaler for klassisk musik, der tiltrækker et bredt publikum og giver musikerne sved på panden.

Jazzfestivaler

Sommerens jazzfestivaler er en travl periode for jazzmusikerne. Programmerne bugner af koncerter, publikum er åbne for nye oplevelser og musikerne skal fange publikum på travle torve og pladser og caféer.

SPOT

Endnu en vellykket SPOT-festival er veloverstået. Og masser af musikere har fået plejet netværket, fået nye kontakter og international opmærksomhed.

Vesterbro Festival

Alsidigheden blomstrer på Vesterbro Festival, hvor den musikalske profil er ikke-eksisterende. Al overskud fra festivalen går til det københavnske musikmiljø.

Film om Roskilde

I otte år har den været undervejs. Og nu er filmen om Roskilde Festival ude. MUSIKERENs udsendte var parat til at tage det første tog til Roskilde efter at have set filmen.

The Ring of Copenhagen

Det Kongelige Teaters opsætning af Wagners Ringen ligger nu på dvd, parat til at blive udsendt af det engelske selskab Decca. En speciel aftale om afgivelsen af rettigheder og overskudsdeling har gjort det muligt.

DR styrker rapporteringen

DR sjusker ikke med KODA-rapporteringerne, fortæller DR’s radioudviklingschef Ole Mølgaard, efter MUSIKEREN i sidste måned fik et læserbrev om, at musikere ikke får deres KODA-penge.